Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 279

Kcal / portion: 563

GBR (GI) / port: 10
Recept: 2252 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 15%
Kolhydrater: 22%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ciabatta bröd 2.0 styck 34%
Chèvre 8.0 skivor 61%
Sallatsblad 4.0 styck 0%
Honung 4.0 tsk 4%
Ger 1 stor smörgås/portion
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (8 min )
- Sätt ugnen till "grill" på 250ºC (eller använd micron).
- Lägg ostskivorna i en ungssäker form och sätt in den i den övre delen av ugnen, 2-4 minuter till ytan blivit lätt bränd. Alternativt använd micron en kort stund på högsta effekt.
- Dela brödet i halvor. Ansa sallaten. Bred matfett på brödet och lägg på sallat. Placera ost ovanpå och häll lite honung på den varma osten.
Kockens kommentar
Chevre chaud = varm chevre. Utan sallat kan bröd med ost och honung sättas in i ugnen. Sallaten serveras då vid sidan om.
Fler recept inom Varma smörgåsar
Liknande recept som Chèvre chaudsmörgås
-
Varma smörgåsar - grundrecept
Tid: 10 min (+ 10 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Parisersmörgås (parisare)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Patentsmörgås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Briecroissant med spenat
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chèvre chaudsmörgås
Tid: 8 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Croque Monsieur et Croque Madame
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Welsh rarebit, Welsh rabbit
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svensk rarebit
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Parmainlindad chèvre med honung på grovt bröd
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Bräckt falukorvsmacka med stekt ägg
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan