Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 447
    
                Kcal / portion: 410
    
                GBR (GI) / port: 0
Recept: 821 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 46%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Schalottenlök 2.0 st små 3%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 2%
Örtkryddor finhackad 2.0 msk 0%
Lime färskpressad 1.0 styck 1%
Olivolja 1.0 dl 92%
Kockskolan:
Så marineras fisk > Äts ej
Om marinering > Äts ej
Kock: Pia, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min + 2 tim )
- Skala och skiva lök och vitlök. Grovhacka örtkryddor. Pressa limejuice.
 - Mixa alla ingredienserna med stavmixer, eller i matberedare ett par minuter. Salta och peppra.
 - Lägg fisken i marinaden och ställ kallt minst 2 timmar, helst över natt.
 
Kockens kommentar
Denna marinad passar till fisk och framför allt till grillad fisk.
Fler recept inom Grillsåser, marinader
Liknande recept som Örtmarinad till fisk
- 
                
                  
                
                BBQ Sauce Texas Style, grillsås
Tid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Barbecuesås Texas, grillsås
Tid: 55 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Enkel barbequesås, grillsås
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Het sås med saltgurka till grillat
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Övergrans
 - 
                
                  
                
                Enkel grillmarinad till kött och fisk
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Tomat- och citronmarinad till kött eller fisk
Tid: 15 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Örtmarinad till fisk
Tid: 15 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
 
              
              
                    
                              