Örtmarinad till fisk

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Örtmarinad till fisk

Lägg till ingredienser

Färdig marinad dl: 2

Schalottenlök

2.0 

st små

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Örtkryddor finhackad

2.0 

msk

persilja, timjan, mejram

 

 

Lime färskpressad

1.0 

styck

Olivolja

1.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så marineras fisk >

 

 

Om marinering >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 447

Kcal / portion: 410

GBR (GI) / port: 0

Recept: 821 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 46%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 92 gram)

Ingredienser

Visa:

Schalottenlök 2.0 st små 3%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 2%

Örtkryddor finhackad 2.0 msk 0%

persilja, timjan, mejram 0%

Lime färskpressad 1.0 styck 1%

Olivolja 1.0 dl 92%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Så marineras fisk > Äts ej

Om marinering > Äts ej

Tillagning (15 min + 2 tim )

  1. Skala och skiva lök och vitlök. Grovhacka örtkryddor. Pressa limejuice.
  2. Mixa alla ingredienserna med stavmixer, eller i matberedare ett par minuter. Salta och peppra.
  3. Lägg fisken i marinaden och ställ kallt minst 2 timmar, helst över natt.

Kockens kommentar

Denna marinad passar till fisk och framför allt till grillad fisk.

Fler recept inom Grillsåser, marinader

Liknande recept som Örtmarinad till fisk