Marinerade tjocka texasspjäll med bakad potatis

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Marinerade tjocka texasspjäll med bakad potatis

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Revbensspjäll tjocka

1.0 

kilo

Fettreduktion

-80.0 

gram

Om fettreduktion >

 

 

Barbercuesås tjock, söt

2.0 

dl

Salt

 

 

 

Coleslaw:

 

Vitkål ansad

0.2 

huvud

Morot stor

1.0 

styck

Majonnäs äkta

0.5 

dl

Yoghurt naturell 3%

1.0 

dl

Vinäger

1.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Bakpotatis

4.0 

st stora

 

Kockskolan:

 

Så lagas revbensspjäll >

 

 

Så lagas huvudkål >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Campolieti Ripasso

Kryddigt rött vin
Pris: 95 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 116

Kcal / portion: 800

GBR (GI) / port: 20

Recept: 3200 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 3%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 691 gram)

Ingredienser

Visa:

Revbensspjäll tjocka 1.0 kilo 51%

Fettreduktion -80.0 gram -22%

Om fettreduktion > Äts ej

Barbercuesås tjock, söt 2.0 dl 14%

Salt 0%

 

Coleslaw:

Vitkål ansad 0.2 huvud 4%

Morot stor 1.0 styck 2%

Majonnäs äkta 0.5 dl 11%

Yoghurt naturell 3% 1.0 dl 2%

Vinäger 1.0 msk 0%

 

Tillbehör:

Bakpotatis 4.0 st stora 38%

 

Kockskolan:

Så lagas revbensspjäll > Äts ej

Så lagas huvudkål > Äts ej

Tillagning (2 tim + 12 tim )

  1. Marinera: Salta och pensla köttet rikligt med barber­quesås. Lägg i ungsäker form. Låt marinera i kylskåp i minst 12 timmar. 
  2. Coleslaw: Strimla vitkål, grovriv morot. Blanda med majonnäs, yoghurt, vinäger. Ställ även coleslawen kallt över natt.
  3. Dag 2: Sätt ugn på 225°C.
  4. Borsta potatisen ren. Stick små hål i den och lägg den på galler i ugnen. Servera potatisen med en klick marinad. Beräkna minst 1,5 timmar upp till 4 timmar. Se recept Bakad potatis.
  5. Sänk värmen till 175° efter 1 timme.
  6. Låt potatisen ligga kvar i ugnen även om den känns klar, den blir inte förstörd.
  7. Sätt in köttet. Stek totalt i cirka 1,5 timme, det skall vara välstekt.  Vänd det efter halva tiden. Pensla köttet med marinaden några gånger under stektiden.

Kockens kommentar

I handeln finns bra barberquemarinader att köpa, oftast med god rökig smak. Bakpotatis förstörs inte av att vara länge inne i ugnen. Fyra timmar = OK! Är man sent ute kan man micra.

Fettreduktion: Revbensspjäll är fettrika, men merparten av fettet rinner ut när det ugnslagas, cirka 8% av totalvikten för tjocka spjäll. För att få rätta näringsvärden måste detta justeras vilket görs med "fettreduktion". Läs mer > Om fettreduktion. 

Passar till

Egen Texasmarinad

Bakad potatis

Fler recept inom Revbensspjäll i ugn eller kokta

Liknande recept som Marinerade tjocka texasspjäll med bakad potatis