Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 366

Kcal / portion: 883

GBR (GI) / port: 2
Recept: 3531 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 19%
Fett: 27%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Oxbringa färsk benfri 1000.0 gram 58%
Morot 2.0 styck Äts ej
Rotselleri 150.0 gram Äts ej
Gul lök 2.0 styck Äts ej
Chipotle chili 1.0 styck Äts ej
Vitlök hel torkad 1.0 styck Äts ej
Sirap mörk 1.0 dl 13%
Maizena ljus 0%
Vatten 0%
Aromsmör:
Smör normalsaltat 125.0 gram 26%
Sardellfilé i burk 3.0 styck 1%
Parmesan nyriven 25.0 gram 3%
Citron juice+fruktkött 0.2 styck 0%
Kockskolan:
Så steks/grillas oxbringa> Äts ej
Så kokas kött > Äts ej
Så grillas kött > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (5 tim )
- Skala och skär ner lök och rotsaker grovt. Lägg ner i en rymlig gryta tillsammans med putsat kött. Häll på vatten så att det täcker.
- Koka: Ställ på spisen och låt sjuda sakta tills det är mört, cirka 3 timmar. Om man sticker en kniv i köttet ska det släppa lätt. Tag upp och ställ under press, låt svalna.
- Sirapsglejs: Tag 1 liter av buljongen. Koka ner till hälften. Rör ut maizena i lite kallt vatten. Red av buljongen lätt. Tillsätt sirap. Ställ åt sidan för att kallna.
- Aromsmör: Rumstemperera smör. Vispa vitt och fluffigt. Hacka sardelfiléer fint och rör ner. Pressa i citron. Vänd i parmesan. Riv vitlök och ha i. Forma smöret på valfritt sätt. Ställ kallt.
- Tillbehör: Tillaga valfritt tillbehör.
- Grilla: Sätt på grillen. Skär upp oxbringan i portionsbitar. Lägg på grillen. Pensla med sirapsglejsen. Låt det karamelliseras lite. Servera med smöret.
Kockens kommentar
Tillaga en större portion aromsmör så att gästerna kan ta mer. Spara resen i frysen. Läs mer om tillagning oxbringa, se > Så steks/grillas oxbringa.
Fler recept inom Grillat nötkött
Liknande recept som Grillad kokt oxbringa med caesarsmör
-
Grillad ryggbiff
Tid: 15 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad marinerad hel ryggbiff
Svårighet: Medel, Receptgivare: Scan
-
Grillad baconlindad oxfilé med grillad sötpotatis
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad entrecôte i skivor
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad oxfondsmarinerad dubbelentrecôte
Tid: 20 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
BBQ brisket, grillad bringspets (oxbringa) som stek eller pulled beef
Tid: 1 tim (+ 9 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillad kokt oxbringa med caesarsmör
Tid: 5 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Grilled London Broil, grillad flankstek
Tid: 1 tim (+ 6 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: BBQ Pit Boys
-
Grillade nötköttsspett
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rödvinsmarinerad slaktarbiff (njurtapp) med grillad tomat
Svårighet: Medel, Receptgivare: Jonas Borssén: Grilla som proffsen