Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 19
 
    
                Kcal / portion: 18
 
    
                GBR (GI) / port: 1
Recept: 71 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Slaktarbiff 1.0 gram 2%
Tomater 4.0 styck 98%
Marinad:
Rödvin 1.0 dl Äts ej
Balsamvinäger röd } 0.2 dl Äts ej
Olivolja 0.2 dl Äts ej
Lagerblad 2.0 blad Äts ej
Timjan färskhackad 2.0 msk Äts ej
Kajennpepparpulver 1.0 krm Äts ej
Salt 1.0 tsk Äts ej
Persilja finhackad 1.0 dl Äts ej
Vitlök torkad 1.0 klyfta Äts ej
Kockskolan:
Så lagas njurtapp > Äts ej
Så grillas kött > Äts ej
Tillagning
- Marinera: Mixa alla ingredienser till marinaden i en matberedare med vass kniv, eller använd en stavmixer. Marinaden ska vara så slät som möjligt. Marinera köttet i minst 2 timmar. 
- Grillen: Låt kol brinna ner till en askgrå glödbädd. Stäm av värmen, som ska vara mycket stark. 
- Grilla köttet 3-4 minuter på varje sida över direkt glödvärme. Ta upp köttet och slå in det i aluminiumfolie 5-10 före servering. 
- Tomater: Grilla halverade tomaterna under tiden. Pensla dem med olja och krydda med salt, svartpeppar, och timjan. Grilla 2-3 minuter på varje sida över direkt glödvärme eller tills de får fin färg. 
- Skär upp köttet och servera med tomat och sallad. 
Kockens kommentar
Slaktarbiff är detsamma som njurtapp (läs mer > klicka på ingrediensen). "Slaktarbiff" för att varan vanligtvis inte hamnar i butiksdisken. Utmärkt gott kött för den som gillar biff med en touch av inälvsmask. Läs mer > Klicka på ingrediensen. Receptet hämtat från Borsséns bok Grilla som proffsen.
Kärntemperatur kött ("innetemperatur"):
| Stekgrader kött | Kärntemp. | Innerkött | 
| Röd ("blodig") | 45-50°C | Genomrött | 
| Rosaröd | 50-55°C | 75% rött | 
| Rosa | 55-60°C | Rosarött | 
| Medium | 60-65°C | Rosabrunt | 
| Välstekt | 65-70°C | Bunrosa | 
| Genomstekt | 70°C+ | Genombrun | 
Kärntemperatur = när köttet bör tas ut ur ugn. Därefter eftersteker köttet något. Engelsk stekning (175°C) = röd kärna, brunt yttre kött, knaprig skorpa. Fransk stekning (ugn 125°C) = jämnare stekt.
Läs mer > Om innertemperaturer.
Fler recept inom Grillat nötkött
Liknande recept som Rödvinsmarinerad slaktarbiff (njurtapp) med grillad tomat
- 
                
                    Grillad ryggbiffTid: 15 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Grillad marinerad hel ryggbiffSvårighet: Medel, Receptgivare: Scan 
- 
                
                    Grillad baconlindad oxfilé med grillad sötpotatisTid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Grillad entrecôte i skivorTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Grillad oxfondsmarinerad dubbelentrecôteTid: 20 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    BBQ brisket, grillad bringspets (oxbringa) som stek eller pulled beefTid: 1 tim (+ 9 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Grillad kokt oxbringa med caesarsmörTid: 5 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Grilled London Broil, grillad flankstekTid: 1 tim (+ 6 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: BBQ Pit Boys 
- 
                
                    Grillade nötköttsspettTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Rödvinsmarinerad slaktarbiff (njurtapp) med grillad tomatSvårighet: Medel, Receptgivare: Jonas Borssén: Grilla som proffsen 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                              