Grilled London Broil, grillad flankstek

Foto: BBQ Pit Boys, London broil

Grilled London Broil, grillad flankstek

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Flankstek nöt

800.0 

gram

Salt

 

 

 

Marinad:

 

Folköl (3.5%)

1.0 

burk

Olivolja

1.0 

dl

Kajennpepparpulver

1.0 

tsk

Vitlökspulver

2.0 

tsk

Lökpulver }

1.0 

tsk

Worcestershiresås

2.0 

msk

Vitpeppar mald

1.0 

tsk

Pepparrot nyriven

1.0 

msk

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

Bruna bönor kokta

400.0 

gram

Saltgurka

4.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Så lagas flankstek >

 

 

Så grillas kött >

 

 

Så grillas nötstek >

 

 

USA-styckning nöt >

 

 

Om innertemperaturer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 118

Kcal / portion: 547

GBR (GI) / port: 8

Recept: 2186 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 2%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 4%

(Tillagad portion: 465 gram)

Ingredienser

Visa:

Flankstek nöt 800.0 gram 49%

Salt 0%

 

Marinad:

Folköl (3.5%) 1.0 burk Äts ej

Olivolja 1.0 dl Äts ej

Kajennpepparpulver 1.0 tsk Äts ej

Vitlökspulver 2.0 tsk Äts ej

Lökpulver } 1.0 tsk Äts ej

Worcestershiresås 2.0 msk Äts ej

Vitpeppar mald 1.0 tsk Äts ej

Pepparrot nyriven 1.0 msk Äts ej

Citron juice+fruktkött 0.5 styck Äts ej

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 25%

Bruna bönor kokta 400.0 gram 25%

Saltgurka 4.0 styck 1%

 

Kockskolan:

Så lagas flankstek > Äts ej

Så grillas kött > Äts ej

Så grillas nötstek > Äts ej

USA-styckning nöt > Äts ej

Om innertemperaturer > Äts ej

Tillagning (1 tim + 6 tim )

Se film, klicka på "BBQ Pit Boys" under bilden.

  1. Köttet bör vara extra mörat. Putsa köttbiten rent från ytliga hinnor. Skär köttet i portionsbitar.
  2. Marinera: Blanda alla marinadingredienser. Stoppa ner köttet i plastpåsar och lägg ner köttbitarna. Se till att marinaden kommer åt runt köttbitarna. Lägg svalt i 6 timmar. Vänd gärna paketet några gånger.
  3. Sätt på grillen på medelhög värme, galler 10 centimeter över glöd. Värmen skall inte vara alltför hög.
  4. Tillaga tillbehör.
  5. Grilla: Lägg på biffarna och stäng locket. Stek cirka 8 minuter på var sida till kärntemperatur 55°C =medium rosa).
  6. Skär köttet i tunna skivor tvärs fibrerna. Annars blir det svårtuggat.

Kockens kommentar

London broile är en amerikansk rätt, inte en engelsk. Den tillagas vanligtvis av en "top-round" = innanlår. Det är också vanligt att man använder flankstek och ibland andra styckdelar. Köttbiten skall vara platt, 2-4 centimeter tjock. Flankstek är en av de ingående musklerna i kållappen (oxens magparti). Köttet har ganska grova, långa muskeltrådar. Läs mer > Klicka på ingrediensen. Kännetecknade för rätten är att köttet marineras i flera timmar för att sedan grillas. BBQ Pit Boys är en gäng amerikanska grillexperter i bästa "western style". Besök deras hemsida > Klicka på länken under bilden.

Kärntemperatur kött ("innetemperatur"):
 Stekgrader kött

Kärntemp.

Innerkött

 Röd ("blodig")

45-50°C

Genomrött

 Rosaröd

50-55°C

75% rött

 Rosa

55-60°C

Rosarött

 Medium

60-65°C

Rosabrunt

 Välstekt

65-70°C

Bunrosa

 Genomstekt

70°C+

Genombrun

Kärntemperatur = när köttet bör tas ut ur ugn. Därefter eftersteker köttet något. Engelsk stekning (175°C) = röd kärna, brunt yttre kött, knaprig skorpa. Fransk stekning (ugn 125°C) = jämnare stekt.
Läs mer > Om innertemperaturer.


Fler recept inom Grillat nötkött

Liknande recept som Grilled London Broil, grillad flankstek