Grillad marinerad hel ryggbiff

Foto: Scan ¤

Grillad marinerad hel ryggbiff

Lägg till ingredienser

Portioner: 12

Ryggbiff marmorerad

2.0 

kilo

Salt

 

 

 

Marinad:

 

Rapsolja

0.5 

dl

Rödvin

1.0 

dl

Vitlök

3.0 

klyftor

Svartpeppar grovmald

1.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Så grillas biff >

 

 

Så grillas nötstek >

 

 

När är biffen färdigstekt?

 

 

Om innertemperaturer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 195

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2337 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 24%

Fett: 4%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 142 gram)

Ingredienser

Visa:

Ryggbiff marmorerad 2.0 kilo 100%

Salt 0%

 

Marinad:

Rapsolja 0.5 dl Äts ej

Rödvin 1.0 dl Äts ej

Vitlök 3.0 klyftor Äts ej

Svartpeppar grovmald 1.0 msk Äts ej

 

Kockskolan:

Så grillas biff > Äts ej

Så grillas nötstek > Äts ej

När är biffen färdigstekt? Äts ej

Om innertemperaturer > Äts ej

Kock: Scan

Tillagning

  1. Starta grillen i god tid. Köttet skall vara fritt från hinnor och senor.
  2. Tillbehör: Förbered och tillaga tillbehör enligt eget önskemål. Tillagningstid ej medräknad.
  3. Skala och hacka vitlök.
  4. Blanda ingredienserna till marinaden.
  5. Lägg köttet i dubbla plastpåsar och häll i marinaden. Se till att köttet täcks ordentligt runt om av marinaden. Lägg in i kyl minst 2 timmar, helst över natt.
  6. Torka av köttet och salta det ordentligt runtom.
  7. Grilla på medelvarm gasolgrill eller över indirekt kolglöd. Lägg på lock. Vänd flera gånger under grillningen.
  8. Grilla till kärntemperatur (innertemperatur) 60°C, det tar cirka 45-60 minuter.
  9. Låt köttet vila cirka 20 minuter innan det skärs upp.

Kockens kommentar

Kärntemperatur kött ("innetemperatur"):
 Stekgrader kött

Kärntemp.

Innerkött

 Röd ("blodig")

45-50°C

Genomrött

 Rosaröd

50-55°C

75% rött

 Rosa

55-60°C

Rosarött

 Medium

60-65°C

Rosabrunt

 Välstekt

65-70°C

Bunrosa

 Genomstekt

70°C+

Genombrun

Kärntemperatur = när köttet bör tas ut ur ugn. Därefter eftersteker köttet något. Engelsk stekning (175°C) = röd kärna, brunt yttre kött, knaprig skorpa. Fransk stekning (ugn 125°C) = jämnare stekt.
Läs mer > Om innertemperaturer.

Fler recept inom Grillat nötkött

Liknande recept som Grillad marinerad hel ryggbiff