Grillade grönsaker, grillad svamp

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Grillade grönsaker, grillad svamp

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Grönsaker

300.0 

gram

t.ex.

 

Grön sparris färsk

 

 

Tomater

 

 

Squash

 

 

Aubergine

 

 

Paprika färsk

 

 

Gul lök

 

 

Svamp

 

 

Matolja neutral (ej oliv)

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om utegrillning >

 

 

Så grillas grönsaker >

 

 

Så lagas svamp >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 14

Kcal / portion: 10

GBR (GI) / port: 0

Recept: 42 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 75 gram)

Ingredienser

Visa:

Grönsaker 300.0 gram 90%

t.ex. 

Grön sparris färsk 0%

Tomater 0%

Squash 0%

Aubergine 0%

Paprika färsk 0%

Gul lök 0%

Svamp 0%

Matolja neutral (ej oliv) 0%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om utegrillning > Äts ej

Så grillas grönsaker > Äts ej

Så lagas svamp > Äts ej

Tillagning (10 min )

  1. Ansa och dela grönsakerna i större bitar.
    Pensla grönsakerna med neutral matolja.
  2. Lägg på grillen 1-10 minuter tills de fått fin färg. Salta och krydda efter egen smak. Ju större bitar, desto längre grilltid. Grönsaksfrukter som tomater och aubergine liksom svamp, tar längre tid att grilla än andra grönsaker.

Tips: Förvärm till exempel halva tomater liggande på aluminiumfolie.

Kockens kommentar

Nästan alla grönsaker går att grilla och det går oftast snabbt. Det är bara att prova sig fram.

Alternativ

Grillad grönsaksblandning

Grillade skivade rotfrukter

Grillad majs

Fler recept inom Grillat grönt

Liknande recept som Grillade grönsaker, grillad svamp