Grillad grönsaksblandning

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Grillad grönsaksblandning

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Grönsaker

300.0 

gram

t.ex.

 

Tomater

 

 

Squash

 

 

Paprika färsk

 

 

Gul lök

 

 

Svamp

 

 

Potatis kokt

 

 

Matolja neutral (ej oliv)

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så grillas grönsaker >

 

 

Grillform >

 

 

Om utegrillning >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 14

Kcal / portion: 10

GBR (GI) / port: 0

Recept: 42 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 75 gram)

Ingredienser

Visa:

Grönsaker 300.0 gram 90%

t.ex. 

Tomater 0%

Squash 0%

Paprika färsk 0%

Gul lök 0%

Svamp 0%

Potatis kokt 0%

Matolja neutral (ej oliv) 0%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Så grillas grönsaker > Äts ej

Grillform > Äts ej

Om utegrillning > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Ansa och skiva/tärna grönsakerna. Vänd grönsakerna i lite neutral matolja.
  2. Lägg på grillen helst i en grönsakshållare som på bilden. Rör om/vänd då och då. Salta och krydda efter egen smak.
  3. Grilltid i grönsakshållare 20-30 minuter. Direkt på grillbädden går det betydligt fortare.

Kockens kommentar

Grönsakshållare är nästintill nödvändigt när man grillar mindre grönsaksbitar, för att undvika att de ramlar ner genom gallret och för att få en jämn fin temperatur på varorna. Alternativt grillar man i folie eller större bitar av olika grönsaker var för sig.

Alternativ

Grillade grönsaker

Grillad majs

Grillade skivade rotfrukter

Fler recept inom Grillat grönt

Liknande recept som Grillad grönsaksblandning