Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Grillad grönsaksblandning
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 14
Kcal / portion: 10
GBR (GI) / port: 0
Recept: 42 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Grönsaker 300.0 gram 90%
t.ex.
Tomater 0%
Squash 0%
Gul lök 0%
Svamp 0%
Potatis kokt 0%
Kockskolan:
Så grillas grönsaker > Äts ej
Grillform > Äts ej
Om utegrillning > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Ansa och skiva/tärna grönsakerna. Vänd grönsakerna i lite neutral matolja.
- Lägg på grillen helst i en grönsakshållare som på bilden. Rör om/vänd då och då. Salta och krydda efter egen smak.
- Grilltid i grönsakshållare 20-30 minuter. Direkt på grillbädden går det betydligt fortare.
Kockens kommentar
Grönsakshållare är nästintill nödvändigt när man grillar mindre grönsaksbitar, för att undvika att de ramlar ner genom gallret och för att få en jämn fin temperatur på varorna. Alternativt grillar man i folie eller större bitar av olika grönsaker var för sig.
Alternativ
Fler recept inom Grillat grönt
Liknande recept som Grillad grönsaksblandning
-
Grillade grönsaker, grillad svamp
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Vegetariskt grillspett med chévredip
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Grillade grönsaker på hög (tillbehör)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Verdure sott´olio di oliva - marinerade medelhavsgrönsaker under olivolja
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Patrik, Smaka & Se ¤
-
Grillad grönsaksblandning
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Limegrillad tomatsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad bönsallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad majs
Tid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillade skivade rotfrukter
Tid: 15 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad fänkål med parmesan och parmachips (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan