Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 14

Kcal / portion: 10

GBR (GI) / port: 0
Recept: 42 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Grönsaker 300.0 gram 90%
t.ex.
Tomater 0%
Squash 0%
Aubergine 0%
Gul lök 0%
Svamp 0%
Kockskolan:
Om utegrillning > Äts ej
Så grillas grönsaker > Äts ej
Så lagas svamp > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Ansa och dela grönsakerna i större bitar.
Pensla grönsakerna med neutral matolja. - Lägg på grillen 1-10 minuter tills de fått fin färg. Salta och krydda efter egen smak. Ju större bitar, desto längre grilltid. Grönsaksfrukter som tomater och aubergine liksom svamp, tar längre tid att grilla än andra grönsaker.
Tips: Förvärm till exempel halva tomater liggande på aluminiumfolie.
Kockens kommentar
Nästan alla grönsaker går att grilla och det går oftast snabbt. Det är bara att prova sig fram.
Alternativ
Fler recept inom Grillat grönt
Liknande recept som Grillade grönsaker, grillad svamp
-
Grillade grönsaker, grillad svamp
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Vegetariskt grillspett med chévredip
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Grillade grönsaker på hög (tillbehör)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Verdure sott´olio di oliva - marinerade medelhavsgrönsaker under olivolja
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Patrik, Smaka & Se ¤
-
Grillad grönsaksblandning
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Limegrillad tomatsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad bönsallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad majs
Tid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillade skivade rotfrukter
Tid: 15 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad fänkål med parmesan och parmachips (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan