Vegetariskt grillspett med chévredip

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Vegetariskt grillspett med chévredip

Lägg till ingredienser

Antal spett: 4

Broccoli färsk

1.0 

huvud

Rödlök

2.0 

styck

Champinjoner färska

10.0 

styck

Cocktailtomater

1.0 

förp.

Aubergine

0.5 

styck

Paprika röd/gul/orange

2.0 

st små

 

Marinad:

 

Olivolja

0.5 

dl

Sojasås

0.5 

tsk

Timjan torkad

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Träspett

12.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Så grillas grönsaker >

 

 

Om utegrillning >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 63

Kcal / portion: 196

GBR (GI) / port: 1

Recept: 785 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 4%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 310 gram)

Ingredienser

Visa:

Broccoli färsk 1.0 huvud 12%

Rödlök 2.0 styck 16%

Champinjoner färska 10.0 styck 6%

Cocktailtomater 1.0 förp. 10%

Aubergine 0.5 styck 5%

Paprika röd/gul/orange 2.0 st små 4%

 

Marinad:

Olivolja 0.5 dl 48%

Sojasås 0.5 tsk 0%

Timjan torkad 0%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Träspett 12.0 styck Äts ej

 

Kockskolan:

Så grillas grönsaker > Äts ej

Om utegrillning > Äts ej

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (35 min )

  1. Lägg träspett i blöt i en timme innan tillagning, så brinner de inte upp på grillen. Sätt på utegrillen i god tid eller sätt ugnen på 200°C.
  2. Grönaker kan förvällas, hastigt kokas någon minut innan grillning. Det ger mjukare grönsaker, mer genomstekta. Se Kockskolan > Så grillas grönsaker.
  3. Ansa och dela grönsakerna i lagom stora bitar. Trä upp dem på spett.
  4. Blanda olivolja med kryddor och soja. Pensla marinaden på spetten.
  5. Lägg spetten på grillen. Folie under skyddar mot alltför hård grillning. Grilla grönsakerna några minuter på var sida tills fin grillyta. 
  6. Servera gärna spetten med en läcker chévredip enligt separat recept.

Kockens kommentar

Grönsaker snurrar lätt runt på spett och är därför svåra att vända. Dubbla spett låser fast grönsakerna.

Spetten kan också gratineras i ugn på 200°C liggande på en smord ugnsplåt i cirka 15 minuter. Vänd spetten någon gång. Mot slutet kan man sätta grillen på högsta värme för att få en fin färg på grönsakerna.

Passar till

Chévredip

Fler recept inom Grillat grönt

Liknande recept som Vegetariskt grillspett med chévredip