Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 117

Kcal / portion: 271

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1083 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 9%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Fänkål 2.0 st stora 17%
Parmaskinka skivad 8.0 skivor 22%
Rucolasallat 50.0 gram 1%
Parmesan nyriven 100.0 gram 34%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 4%
Olivolja 0.5 dl 35%
Flingsalt 0%
Kockskolan:
Så grillas grönsaker > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Sätt på grillen.
- Skiva fänkål på längden. Ringla över olja och salta. Låt stå och marinera cirka 5 minuter.
- Grilla skinka 1 minut på varje sida. Lägg åt sidan.
- Grilla fänkål 3 minuter på varje sida.
- Lägg upp rucola på ett fat. Varva parmaskinka och fänkål över. Riv parmesan över. Pressa över citron. Salta och peppra.
Fler recept inom Grillat grönt
Liknande recept som Grillad fänkål med parmesan och parmachips (tillbehör)
-
Grillade grönsaker, grillad svamp
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Vegetariskt grillspett med chévredip
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Grillade grönsaker på hög (tillbehör)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Verdure sott´olio di oliva - marinerade medelhavsgrönsaker under olivolja
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Patrik, Smaka & Se ¤
-
Grillad grönsaksblandning
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Limegrillad tomatsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad bönsallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad majs
Tid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillade skivade rotfrukter
Tid: 15 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad fänkål med parmesan och parmachips (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan