Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 105

Kcal / portion: 138

GBR (GI) / port: 13
Recept: 550 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 1%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 4%
Ingredienser
Majskolv kokt konserv 4.0 styck 100%
Tillbehör:
Salt 0%
eller %
Aromsmör ¤ 0%
Aluminiumfolie? Äts ej
Kockskolan:
Så grillas grönsaker > Äts ej
Om utegrillning > Äts ej
Majsgaffel Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Skär majsen i lagom portionsbitar. Pensla med lite neutral matolja, till exempel majsolja (olivolja ger för kraftig smak).
- Förkokt majs (frysta, eller burk): Djupfryst majs tinas innan grillning. Lägg majskolvarna på grillen och grilla tills de fått fin färg runt om i 10-15 minuter. Vänd runt några gånger.
- Färsk majs: Det går bra att grilla färsk majs med eller utan blast. Grilla i aluminiumfolie 20-25 minuter. Vänd dem i folien några gånger. Grilla eventuellt en stund utan folie om mer bränd yta önskas.
- Salta lätt och servera gärna med smör eller aromsmör till.
Kockens kommentar
"Majshållare" (skaft med vassa piggar att sticka i majsändarna) är praktiska hjälpmedel när den heta majsen skall ätas. Se > Majsgaffel.
Alternativ
Fler recept inom Grillat grönt
Liknande recept som Grillad majs
-
Grillade grönsaker, grillad svamp
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Vegetariskt grillspett med chévredip
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Grillade grönsaker på hög (tillbehör)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Verdure sott´olio di oliva - marinerade medelhavsgrönsaker under olivolja
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Patrik, Smaka & Se ¤
-
Grillad grönsaksblandning
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Limegrillad tomatsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad bönsallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad majs
Tid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillade skivade rotfrukter
Tid: 15 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad fänkål med parmesan och parmachips (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan