Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Majskolv kokt konserv

4.0 

styck

Matolja neutral (ej oliv)

 

 

 

Tillbehör:

 

Salt

 

 

Smör normalsaltat

 

 

eller

 

 

Aromsmör ¤

 

 

Aluminiumfolie?

 

 

 

Kockskolan:

 

Så grillas grönsaker >

 

 

Om utegrillning >

 

 

Majsgaffel

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 105

Kcal / portion: 138

GBR (GI) / port: 13

Recept: 550 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 1%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 4%

(Tillagad portion: 131 gram)

Ingredienser

Visa:

Majskolv kokt konserv 4.0 styck 100%

Matolja neutral (ej oliv) 0%

 

Tillbehör:

Salt 0%

Smör normalsaltat 0%

eller %

Aromsmör ¤ 0%

Aluminiumfolie? Äts ej

 

Kockskolan:

Så grillas grönsaker > Äts ej

Om utegrillning > Äts ej

Majsgaffel Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Skär majsen i lagom portionsbitar. Pensla med lite neutral matolja, till exempel majsolja (olivolja ger för kraftig smak).
  2. Förkokt majs (frysta, eller burk): Djupfryst majs tinas innan grillning. Lägg majskolvarna på grillen och grilla tills de fått fin färg runt om i 10-15 minuter. Vänd runt några gånger.
  3. Färsk majs: Det går bra att grilla färsk majs med eller utan blast. Grilla i aluminiumfolie 20-25 minuter. Vänd dem i folien några gånger. Grilla eventuellt en stund utan folie om mer bränd yta önskas.
  4. Salta lätt och servera gärna med smör eller aromsmör till.

Kockens kommentar

"Majshållare" (skaft med vassa piggar att sticka i majsändarna) är praktiska hjälpmedel när den heta majsen skall ätas. Se > Majsgaffel.

Alternativ

Grillade grönsaker

Grillade skivade rotfrukter

Helagat aromsmör

Fler recept inom Grillat grönt

Liknande recept som Grillad majs