Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 318

Kcal / portion: 331

GBR (GI) / port: 0
Recept: 994 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 31%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Basilika 0.5 kruka 0%
Chèvre 100.0 gram 35%
Creme fraiche 2.0 dl 65%
Kockskolan:
Om vita såser > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
Sås till grönsaker, ägg > Äts ej
Om dippsåser > Äts ej
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (5 min )
- Finhacka basilikan i en bunke.
- Tillsätt chévre och créme fraiche. Mixa med stavmixer till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Passar till färska eller ugnsbakta grönsaker. Fungerar också bra som tillbehör till en god svamp- eller grönsakssoppa, samt som dippsås.
Passar till
Fler recept inom Dipp, dippsåser
Liknande recept som Enkel chévredip med basilika
-
Grönsaksdip med 3 enkla såser
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Avokadoröra till sallad och dipp
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sardell- och nässeldipp
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kikärtsdipp med wasabichips
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Enkel räk- och forellromsröra med chili (dipp)
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Enkel chévredip med basilika
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Sofia
-
Cannellinidipp med färsk timjan och tomat
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Guacamole med nachochips
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Sofia
-
Bagna càuda, klassisk italiensk varm dippsås
Tid: 1 tim (+ 2 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan