Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 233

Kcal / portion: 324

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1298 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 24%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Avokado 3.0 styck 49%
Creme fraiche 2.0 dl 50%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%
Citronjuice 3.0 cl 1%
Tillbehör:
Nachochips 0%
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (5 min )
- Gröp ur avokadoköttet. Pressa citronjuice.
- Mixa alla ingredienserna med stavmixer eller i en matberedare till fint mos. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg upp i en skål. Servera med (nacho)chips.
Kockens kommentar
Guacamole ("avokadosås") är en mexikansk dipsås bestående av mosad avokado med olika kryddor. Vanliga tillsatser är citron- eller limesaft, tomat, chilipeppar, vitlök och koriander. Såsen härstammar från aztekerna.
Fler recept inom Dipp, dippsåser
Liknande recept som Guacamole med nachochips
-
Grönsaksdip med 3 enkla såser
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Avokadoröra till sallad och dipp
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sardell- och nässeldipp
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kikärtsdipp med wasabichips
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Enkel räk- och forellromsröra med chili (dipp)
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Enkel chévredip med basilika
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Sofia
-
Cannellinidipp med färsk timjan och tomat
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Guacamole med nachochips
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Sofia
-
Bagna càuda, klassisk italiensk varm dippsås
Tid: 1 tim (+ 2 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan