Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 112

Kcal / portion: 1366

GBR (GI) / port: 37
Recept: 1366 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 4%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 5%
Ingredienser
Cannellinibönor konserverad 800.0 gram 63%
Kvisttomater 3.0 styck 4%
King solo vitlök 1.0 styck 2%
Olivolja 0.5 dl 27%
Salt 1.0 tsk 0%
Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%
Timjan 50.0 gram 4%
Kockskolan:
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Skölj av bönorna med vatten i ett durkslag. Skala vitlök. Dela tomaterna.
- Lägg alla ingredienser i en matberedare. Spara lite timjan till garnering. Mixa väl. Häll upp och dekorera med timjan.
Kockens kommentar
Dippen passar bra att ätas med bröd eller som tillbehörsalternativ till skaldjur eller kött.
Fler recept inom Dipp, dippsåser
Liknande recept som Cannellinidipp med färsk timjan och tomat
-
Grönsaksdip med 3 enkla såser
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Avokadoröra till sallad och dipp
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sardell- och nässeldipp
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kikärtsdipp med wasabichips
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Enkel räk- och forellromsröra med chili (dipp)
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Enkel chévredip med basilika
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Sofia
-
Cannellinidipp med färsk timjan och tomat
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Guacamole med nachochips
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Sofia
-
Bagna càuda, klassisk italiensk varm dippsås
Tid: 1 tim (+ 2 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan