Enkel chévredip med basilika

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Enkel chévredip med basilika

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 3

Basilika

0.5 

kruka

Chèvre

100.0 

gram

Creme fraiche

2.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om vita såser >

 

 

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

Sås till grönsaker, ägg >

 

 

Om dippsåser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Gustave Lorentz Riesling Réserve

Torrt friskt vitt vin
Pris: 89 kr

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 318

Kcal / portion: 331

GBR (GI) / port: 0

Recept: 994 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 31%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 104 gram)

Ingredienser

Visa:

Basilika 0.5 kruka 0%

Chèvre 100.0 gram 35%

Creme fraiche 2.0 dl 65%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om vita såser > Äts ej

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

Sås till grönsaker, ägg > Äts ej

Om dippsåser > Äts ej

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (5 min )

  1. Finhacka basilikan i en bunke. 
  2. Tillsätt chévre och créme fraiche. Mixa med stavmixer till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

Passar till färska eller ugnsbakta grönsaker. Fungerar också bra som tillbehör till en god svamp- eller grönsakssoppa, samt som dippsås.

Passar till

Vegetariska grillspett

Fler recept inom Dipp, dippsåser

Liknande recept som Enkel chévredip med basilika