Sardell- och nässeldipp

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Sardell- och nässeldipp

Lägg till ingredienser

Sats (ā 3 dl): 1

Nässlor förvällda

2.0 

dl

Sardellfilé i burk

6.0 

styck

Schalottenlök

2.0 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Olivolja

1.0 

dl

Citron juice+skal

1.0 

styck

Sambal oelekpasta }

0.5 

tsk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 226

Kcal / portion: 944

GBR (GI) / port: 1

Recept: 944 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 21%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 418 gram)

Ingredienser

Visa:

Nässlor förvällda 2.0 dl 6%

Sardellfilé i burk 6.0 styck 5%

Schalottenlök 2.0 styck 4%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 2%

Olivolja 1.0 dl 80%

Citron juice+skal 1.0 styck 2%

Sambal oelekpasta } 0.5 tsk 0%

Tillagning (15 min )

  1. Skala och grovhacka schalottenlök och vitlök.
  2. Lägg alla ingredienser i matberedare. Mixa hastigt.
  3. Dippa med färska grönsaker.

Fler recept inom Dipp, dippsåser

Liknande recept som Sardell- och nässeldipp