Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 226

Kcal / portion: 944

GBR (GI) / port: 1
Recept: 944 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 21%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Nässlor förvällda 2.0 dl 6%
Sardellfilé i burk 6.0 styck 5%
Schalottenlök 2.0 styck 4%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 2%
Olivolja 1.0 dl 80%
Citron juice+skal 1.0 styck 2%
Sambal oelekpasta } 0.5 tsk 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skala och grovhacka schalottenlök och vitlök.
- Lägg alla ingredienser i matberedare. Mixa hastigt.
- Dippa med färska grönsaker.
Fler recept inom Dipp, dippsåser
Liknande recept som Sardell- och nässeldipp
-
Grönsaksdip med 3 enkla såser
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Avokadoröra till sallad och dipp
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sardell- och nässeldipp
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kikärtsdipp med wasabichips
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Enkel räk- och forellromsröra med chili (dipp)
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Enkel chévredip med basilika
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Sofia
-
Cannellinidipp med färsk timjan och tomat
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Guacamole med nachochips
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Sofia
-
Bagna càuda, klassisk italiensk varm dippsås
Tid: 1 tim (+ 2 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan