Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 121

Kcal / portion: 118

GBR (GI) / port: 0
Recept: 706 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 7%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Räkor skalade 200.0 gram 30%
Kapris 1.0 msk 0%
Gräddfil 3.0 dl 58%
Forellrom (el. löjrom) 60.0 gram 11%
Chilipepparsås 2.0 tsk 0%
Kockskolan:
Om vita såser > Äts ej
Om dippsåser > Äts ej
Sås till stekt fisk > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
Sås till grönsaker, ägg > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (5 min )
- Skala och hacka räkor. Hacka kapris.
- Blanda alla ingredienser i en skål. Smaksätt med chilipepparsås.
- Servera röran kyld till exempel som dip med potatischips.
Kockens kommentar
Passar till stek fisk och som dippsås.
Fler recept inom Dipp, dippsåser
Liknande recept som Enkel räk- och forellromsröra med chili (dipp)
-
Grönsaksdip med 3 enkla såser
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Avokadoröra till sallad och dipp
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sardell- och nässeldipp
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kikärtsdipp med wasabichips
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Enkel räk- och forellromsröra med chili (dipp)
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Enkel chévredip med basilika
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Sofia
-
Cannellinidipp med färsk timjan och tomat
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Guacamole med nachochips
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Sofia
-
Bagna càuda, klassisk italiensk varm dippsås
Tid: 1 tim (+ 2 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan