Enkel räk- och forellromsröra med chili (dipp)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Enkel räk- och forellromsröra med chili (dipp)

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 6

Räkor skalade

200.0 

gram

Kapris

1.0 

msk

Gräddfil

3.0 

dl

Forellrom (el. löjrom)

60.0 

gram

Chilipepparsås

2.0 

tsk

 

Kockskolan:

 

Om vita såser >

 

 

Om dippsåser >

 

 

Sås till stekt fisk >

 

 

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

Sås till grönsaker, ägg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 121

Kcal / portion: 118

GBR (GI) / port: 0

Recept: 706 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 7%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 98 gram)

Ingredienser

Visa:

Räkor skalade 200.0 gram 30%

Kapris 1.0 msk 0%

Gräddfil 3.0 dl 58%

Forellrom (el. löjrom) 60.0 gram 11%

Chilipepparsås 2.0 tsk 0%

 

Kockskolan:

Om vita såser > Äts ej

Om dippsåser > Äts ej

Sås till stekt fisk > Äts ej

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

Sås till grönsaker, ägg > Äts ej

Tillagning (5 min )

  1. Skala och hacka räkor. Hacka kapris.
  2. Blanda alla ingredienser i en skål. Smaksätt med chilipepparsås.
  3. Servera röran kyld till exempel som dip med potatischips.

Kockens kommentar

Passar till stek fisk och som dippsås.

Fler recept inom Dipp, dippsåser

Liknande recept som Enkel räk- och forellromsröra med chili (dipp)