Avokadoröra till sallad och dipp

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Avokadoröra till sallad och dipp

Lägg till ingredienser

Sats dl: 4

Avokado

2.0 

styck

Tomater

1.0 

styck

Olivolja

0.5 

dl

Citron (juice+kött)

0.5 

styck

Sambal oelekpasta }

1.0 

tsk

Havssalt

0.5 

tsk

 

Kockskolan:

 

Om dippsåser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 216

Kcal / portion: 207

GBR (GI) / port: 0

Recept: 826 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 22%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 96 gram)

Ingredienser

Visa:

Avokado 2.0 styck 51%

Tomater 1.0 styck 2%

Olivolja 0.5 dl 45%

Citron (juice+kött) 0.5 styck 3%

Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%

Havssalt 0.5 tsk 0%

 

Kockskolan:

Om dippsåser > Äts ej

Tillagning (10 min )

  1. Dela och skeda ur avokado. Skär tomat i mindre bitar.
  2. Lägg avokado och tomat i en mixer. Tillsätt olivolja, sambal oelek och salt. Pressa över citronjuice. Mixa lätt.

Kockens kommentar

Passar till sallad eller som dipp.

Passar till

Citrus- och kycklingsallad

Fler recept inom Dipp, dippsåser

Liknande recept som Avokadoröra till sallad och dipp