Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 216

Kcal / portion: 207

GBR (GI) / port: 0
Recept: 826 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 22%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Avokado 2.0 styck 51%
Tomater 1.0 styck 2%
Olivolja 0.5 dl 45%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 3%
Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%
Havssalt 0.5 tsk 0%
Kockskolan:
Om dippsåser > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Dela och skeda ur avokado. Skär tomat i mindre bitar.
- Lägg avokado och tomat i en mixer. Tillsätt olivolja, sambal oelek och salt. Pressa över citronjuice. Mixa lätt.
Kockens kommentar
Passar till sallad eller som dipp.
Passar till
Fler recept inom Dipp, dippsåser
Liknande recept som Avokadoröra till sallad och dipp
-
Grönsaksdip med 3 enkla såser
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Avokadoröra till sallad och dipp
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sardell- och nässeldipp
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kikärtsdipp med wasabichips
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Enkel räk- och forellromsröra med chili (dipp)
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Enkel chévredip med basilika
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Sofia
-
Cannellinidipp med färsk timjan och tomat
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Guacamole med nachochips
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Sofia
-
Bagna càuda, klassisk italiensk varm dippsås
Tid: 1 tim (+ 2 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan