Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 150

Kcal / portion: 244

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1463 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 11%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Grönsaksalternativ:
Morot 0%
Gurka 0%
Salladslök 0%
Rädisa 0%
Dippsås:
Gräddfil 9.0 dl 84%
Dippmix pulver 3.0 förp. 16%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (12 min )
- Ansa grönsaker och skär i stavar eller dela i buketter.
- Vissa grönsaker mår bra av att förvällas, t.ex. grön sparris och ärter/bönor, men det är inte nödvändigt. Förvälla: Koka upp vatten. Lägg ner grönsakerna i högst 1 minut. Ta ur och skölj grönsakerna i kallt vatten.
- Blanda dipmix med gräddfil/crème fraiche.
Fler recept inom Dipp, dippsåser
Liknande recept som Grönsaksdip med 3 enkla såser
-
Grönsaksdip med 3 enkla såser
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Avokadoröra till sallad och dipp
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sardell- och nässeldipp
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kikärtsdipp med wasabichips
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Enkel räk- och forellromsröra med chili (dipp)
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Enkel chévredip med basilika
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Sofia
-
Cannellinidipp med färsk timjan och tomat
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Guacamole med nachochips
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Sofia
-
Bagna càuda, klassisk italiensk varm dippsås
Tid: 1 tim (+ 2 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan