Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 135

Kcal / portion: 448

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1791 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 5%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Innanlår skiva 1 cm 4.0 skivor 32%
el. fransyska Äts ej
Gul lök el. annan lök 1.0 styck 3%
Äggula 4.0 styck 11%
Smör till stekning 50.0 gram 20%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 30%
Pepparrot nyriven 4.0 msk 2%
Blandsallat 200.0 gram 1%
Kockskolan:
Så lagas nötinnanlår > Äts ej
Så råsteks potatis > Äts ej
Köttklubba > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Förbered: Banka ut köttskivorna med köttklubba eller knuten näve till dubbel storlek. Ansa och skär sallad. Skala och småtärna potatis. Riv pepparrot. Knäck ägg och lägg gulan i små glas eller koppar.
- Lök: Skala och finhacka lök. Mjukstek den i smör några minuter. Håll den varm.
- Råstek potatisen i rikligt med smör på högsta värme tills den är knaprig och fått gyllenbrun färg. Rör om ofta. Stek i omgångar, inte för mycket i taget. Håll den varm. Låt rinna av på hushållspapper. Salta lätt.
- Stek: Hetta upp en grillpanna så att den blir riktigt het. Halstra köttet, det vill säga stek utan fett, i 10-15 sekunder på var sida. Lövbiff får gärna vara lätt rå. Kan också stekas i het panna med lite smör. Salta och peppra.
- Servera genast på varm tallrik. Placera pepparrot och äggula på biffen och lök, potatis samt sallad vid sidan om.
Kockens kommentar
Lövbiff är lyxig snabbmat som lätt kan varieras. I stället för pepparrot och äggula kan exempelvis aromsmör väljas. Alla sorters stekt eller friterad potatis passar till. I stället för innanlår kan fransyska väljas. Är lövbiffen liten kan det behövas två skivor per portion. Alternativt köper man lite tjockare skivor som bankas ut. Bankning mörar dessutom köttet och gör det tuggvänligare.
Alternativ
Fler recept inom Lövbiff
Liknande recept som Halstrad lövbiff, minutbiff
-
Elefantöra
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Färskostfylld lövbiff med rotsaksstomp och brynt kantarellsmör
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gästgivarbiff - fylld lövbiff med ugnsbakad klyftpotatis
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Lövbiff prins Bertil
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Dubbel lövbiff med bostongurka
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Halstrad lövbiff, minutbiff
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Lövbiff
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Oxrulader med gräddsås (GI-recept)
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Lauritzon & Davidsson
-
Festfylld lövbiff
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Fylld lövbiff
Svårighet: Medel, Receptgivare: