Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 729

Kcal / portion: 957

GBR (GI) / port: 0
Recept: 3829 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 78%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Frityrolja till fritering 3.5 liter 73%
Ostron med skal 14.0 styck 2%
Bacon 2.0 förp. 25%
Tandpetare Äts ej
Om ā cheval > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Linda baconskivor kring ostronen. Fäst med en tandpetare för att hålla baconen på plats.
- Hetta upp oljan till 180°C i en elektrisk fritös (fritera i gryta är farligt och bör undvikas av ovana kockar). Lägg ostronen i korgen och sänk ner den i oljan. När ostronen flyter upp till ytan är de klara.
- Låt ostronen rinna av på hushållspapper. Servera ostronen ljumna.
Kockens kommentar
Namnet lär ha skapats i England i slutet av 1800-talet och "angels" för att ostronen vrider sig och får änglavingar. På "hästrygg" = något ovanpå något (läs mer > Om ā cheval).Det finns en efterföljare Devils on horseback som innehåller dadlar i stället för ostron, "devil" kanske för att dessa är svarta (se dito recept). Andra alternativ är musslor eller frukt som fikon inlindade i bacon. Läs om ostron, klicka på ingrediens ostron.Fler recept inom Nyårsentré
Liknande recept som Angels on horseback
-
Japanska furikakekryddade cashewnötter rostade i tamarisoja
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Heta pumpakärnor
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rostade pumpakärnor
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Lins- och cashewmix
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Nöt- och fruktblandning med glöggsmak
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Baconinlindade fikon
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bacondadlar
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillade vattenkastanjer
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kapris- och tomatmarinerad mozzarellini (tilltugg)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tigeraperitif
Tid: 15 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan