Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 139

Kcal / portion: 586

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2342 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 8%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Fläskfilé 1.0 styck 26%
Matfett till stekning 2.0 msk 8%
Sås:
Smör normalsaltat 2.0 msk 8%
Vetemjöl 1.0 msk 1%
Vispgrädde 2.0 dl 31%
Ketchup 3.0 tsk 1%
Chilipepparsås 1.0 tsk 0%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 23%
Vit sparris konserv 1.0 burk 1%
Räkor skalade 100.0 gram 5%
Kockskolan:
Så lagas fläskfilé > Äts ej
Sparriskastrull > Äts ej
Om chilisåser > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Skär fläskfilén i lagom tjocka skivor. Salta och peppra.
- Skala och koka potatis (eller råstek).
- Hetta upp matfett i en panna och stek köttet på medelhög värme i cirka 2 minuter på var sida.
- Lägg över i ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen i cirka 5 minuter.
- Värm upp sparrisen i kastrull med vatten.
- Sås: Smält lite smör i en kastrull på medelvärme. Vispa i mjöl och tillsätt grädde, ketchup och chilisås. Låt det koka upp och tag sedan av kastrullen från plattan. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg upp. Garnera med några skalade räkor.
Kockens kommentar
Fläskfilé Oscar är en billigare och enklare variant av den klassiska lyxrätten "Kalvfilé Oscar" som innehåller kalvfilé, hummer, tryffel, färsk vit sparris och choronsås. Kokt färsk vit sparris är betydligt godare än burksparrisen. För tillagning se > Så kokas och skalas vit sparris.
Alternativ
Fler recept inom Fläskfile i ugn
Liknande recept som Fläskfilé Oscar
-
Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fläskfilé med svartrot och äpple
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Yoghurtmarinerad fläskfilé med bakad sötpotatis och vitlökssmör
Tid: 45 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fläskfilé med vitlökssmör och råstekt potatis
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Färserad fläskytterfilé med bakade äpplen
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fläskfilé med aubergine och tomatsalsa
Tid: 30 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chèvregratinerad fläskfilé med äpple
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Parmainlindad fläskfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Helstekt fläskfilé med katrinplommonsås
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Baconinlindad fläskfilé med svarta bönor och gorgonzola
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan