Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 197

Kcal / portion: 811

GBR (GI) / port: 7
Recept: 3244 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 11%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Fläskfilé 1.0 styck 19%
Matolja 0.5 msk 2%
Bacon (el. sidfläsk) 200.0 gram 21%
Tillbehör:
Svarta bönor konserv 800.0 gram 27%
Gorgonzola } 300.0 gram 31%
Kockskolan:
Så lagas fläskfilé > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 150°C.
- Förbered: Smörj in filén med matolja. Peppra och salta lätt, tänk på att baconet är salt. "Klistra på" baconskivorna runt filén, lägg den ena över den andra om lott och dra lätt åt skivorna så att de sitter fast av sig självt runt filén.
- Stek: Hetta upp en panna utan matfett. Stek filén runt om tills fläsket fått färg.
- Lägg filén i ugnssäker form och sätt in i ugn 30-45 minuter till kärntemperatur 63-70°C. Ta ut och låt köttet vila i 10 minuter.
- Värm upp bönorna i en kastrull.
- Skär upp köttet och servera med bönor och gorgonzola.
Kockens kommentar
Lyxigt kanonenkelt!
Passar till
Fler recept inom Fläskfile i ugn
Liknande recept som Baconinlindad fläskfilé med svarta bönor och gorgonzola
-
Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fläskfilé med svartrot och äpple
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Yoghurtmarinerad fläskfilé med bakad sötpotatis och vitlökssmör
Tid: 45 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fläskfilé med vitlökssmör och råstekt potatis
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Färserad fläskytterfilé med bakade äpplen
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fläskfilé med aubergine och tomatsalsa
Tid: 30 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chèvregratinerad fläskfilé med äpple
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Parmainlindad fläskfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Helstekt fläskfilé med katrinplommonsås
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Baconinlindad fläskfilé med svarta bönor och gorgonzola
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan