Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 76

Kcal / portion: 278

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1113 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 3%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Fläskfilé 1.0 styck 55%
Smör till stekning 2.0 msk 17%
Sås:
Katrinplommon 50.0 gram 11%
Äpple syrligt 0.5 styck 2%
Oxfond koncentrerad 1.0 msk 2%
Vatten 1.5 dl 0%
Tillbehör:
Aubergine 2.0 styck 13%
Kockskolan:
Så lagas fläskfilé > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 15 min )
- Sätt ugn på 175°C.
- Putsa filén fri från senor. Salta och peppra.
- Tillbehör: Skiva aubergin och lägg i ugnssäker form. Pensla med olja. Sätt i ugn cirka 30 minuter.
- Filé: Hetta upp matfett i panna på medelhög värme. Bryn köttet runt om till fin yta. Efterstek i ugn i 10-15 minuter till innertemperatur cirka 67°C. Tag ut köttet och låt vila i 15 minuter.
- Sås: Skala och kärna ur äpple. Finhacka äpple och katrinplommon. Tillsätt vatten+fond och koka i 10 minuter. Mixa med mixerstav. Sila såsen i ett såll. Späd till önskad tjocklek. Värm upp och smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Om auberginen saltas och får vila dras lite av den beska smaken ut. Rödvin ger extra smak till plommonsåsen. Såsen kan också kryddas med ingefärspulver.
Alternativ
Fler recept inom Fläskfile i ugn
Liknande recept som Helstekt fläskfilé med katrinplommonsås
-
Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fläskfilé med svartrot och äpple
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Yoghurtmarinerad fläskfilé med bakad sötpotatis och vitlökssmör
Tid: 45 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fläskfilé med vitlökssmör och råstekt potatis
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Färserad fläskytterfilé med bakade äpplen
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fläskfilé med aubergine och tomatsalsa
Tid: 30 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chèvregratinerad fläskfilé med äpple
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Parmainlindad fläskfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Helstekt fläskfilé med katrinplommonsås
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Baconinlindad fläskfilé med svarta bönor och gorgonzola
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan