Färserad fläskytterfilé med bakade äpplen

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Färserad fläskytterfilé med bakade äpplen

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Fläskytterfilé

1000.0 

gram

Fläskfärs

200.0 

gram

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Rosmarin

1.0 

kvist

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Äpple fast sort

4.0 

styck

Smör normalsaltat

4.0 

msk

Rosmarin

4.0 

kvistar

Honung

2.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Så lagas kotlett >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 163

Kcal / portion: 537

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2149 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 17%

Fett: 8%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 329 gram)

Ingredienser

Visa:

Fläskytterfilé 1000.0 gram 42%

Fläskfärs 200.0 gram 23%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%

Rosmarin 1.0 kvist 0%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Äpple fast sort 4.0 styck 9%

Smör normalsaltat 4.0 msk 18%

Rosmarin 4.0 kvistar 0%

Honung 2.0 msk 6%

 

Kockskolan:

Så lagas kotlett > Äts ej

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Äpple: Gröp ur äpplen. Lägg i en klick smör. Stick i rosmarinkvistar. Ställ i en ugnsfast form. Ringla över honung.
  3. Färs: Skala vitlök. Riv skalet på citron. Finhacka rosmarin och vitlöken. Blanda med fläskfärs och citronskalet. Krydda med salt och peppar.
  4. Färsera: Gör ett hål i fläskytterfilen med hjälp av till exempel ett brynstål eller en tunn vass kniv. Fyll med fläskfärsen så det blir jämt fördelat. Salta och peppra. Stick in en termometer.
  5. Ung: Sätt in kött och äpplen i ugnen i cirka 30 minuter. Stek köttet till kärntemperaturen 70°C.
  6. Servera gärna med rostad potatis och eventuellt någon kall yoghurtsås.

Fler recept inom Fläskfile i ugn

Liknande recept som Färserad fläskytterfilé med bakade äpplen