Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 163

Kcal / portion: 537

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2149 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 17%
Fett: 8%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Fläskytterfilé 1000.0 gram 42%
Fläskfärs 200.0 gram 23%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Rosmarin 1.0 kvist 0%
Tillbehör:
Äpple fast sort 4.0 styck 9%
Smör normalsaltat 4.0 msk 18%
Rosmarin 4.0 kvistar 0%
Honung 2.0 msk 6%
Kockskolan:
Så lagas kotlett > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 150°C.
- Äpple: Gröp ur äpplen. Lägg i en klick smör. Stick i rosmarinkvistar. Ställ i en ugnsfast form. Ringla över honung.
- Färs: Skala vitlök. Riv skalet på citron. Finhacka rosmarin och vitlöken. Blanda med fläskfärs och citronskalet. Krydda med salt och peppar.
- Färsera: Gör ett hål i fläskytterfilen med hjälp av till exempel ett brynstål eller en tunn vass kniv. Fyll med fläskfärsen så det blir jämt fördelat. Salta och peppra. Stick in en termometer.
- Ung: Sätt in kött och äpplen i ugnen i cirka 30 minuter. Stek köttet till kärntemperaturen 70°C.
- Servera gärna med rostad potatis och eventuellt någon kall yoghurtsås.
Fler recept inom Fläskfile i ugn
Liknande recept som Färserad fläskytterfilé med bakade äpplen
-
Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fläskfilé med svartrot och äpple
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Yoghurtmarinerad fläskfilé med bakad sötpotatis och vitlökssmör
Tid: 45 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fläskfilé med vitlökssmör och råstekt potatis
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Färserad fläskytterfilé med bakade äpplen
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fläskfilé med aubergine och tomatsalsa
Tid: 30 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chèvregratinerad fläskfilé med äpple
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Parmainlindad fläskfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Helstekt fläskfilé med katrinplommonsås
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Baconinlindad fläskfilé med svarta bönor och gorgonzola
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan