Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 89

Kcal / portion: 435

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1740 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 5%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Fläskfilé 1.0 styck 35%
Matolja till stekning 2.0 msk 14%
Salsa:
Krossade tomater 1.0 burk 5%
Gul lök 1.0 styck 3%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Matolja 1.0 msk 7%
Kalvbuljong avfettad 2.0 dl 1%
el. kalvfond konc. + vatten 0%
Tillbehör:
Tomater 4.0 styck 4%
Strösocker 1.0 msk 3%
Salt 0%
Aubergine 1.0 styck 4%
Matolja 0.5 dl 23%
Kockskolan:
Så lagas fläskfilé > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min + 1 tim 30 min )
- Sätt ugnen på 80°C.
- Tomater: Dela tomater. Krydda med salt och socker. Lägg på en plåt. Ställ in i ugnen cirka 2 timmar.
- Aubergine: Tag ut tomaterna. Höj temperaturen till 200°C. Skär aubergine i kvartar. Ringla över matolja. Krydda med salt och peppar. Lägg på en plåt. Baka i ugnen cirka 25 minuter.
- Salsa: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olja. Slå på krossade tomater och kalvbuljong. Låt koka ihop något.
- Filé: Bryn fläskfilé på medelvärme runt om i olja. Slå på tomatsåsen. Lägg på ett lock. Koka på låg temperatur cirka en halvtimme till kärntemperatur 63-70°C.
- Tag upp köttet. Smaka av såsen med salt och peppar. Servera.
Fler recept inom Fläskfile i ugn
Liknande recept som Fläskfilé med aubergine och tomatsalsa
-
Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fläskfilé med svartrot och äpple
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Yoghurtmarinerad fläskfilé med bakad sötpotatis och vitlökssmör
Tid: 45 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fläskfilé med vitlökssmör och råstekt potatis
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Färserad fläskytterfilé med bakade äpplen
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fläskfilé med aubergine och tomatsalsa
Tid: 30 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chèvregratinerad fläskfilé med äpple
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Parmainlindad fläskfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Helstekt fläskfilé med katrinplommonsås
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Baconinlindad fläskfilé med svarta bönor och gorgonzola
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan