Yoghurtmarinerad fläskfilé med bakad sötpotatis och vitlökssmör

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Yoghurtmarinerad fläskfilé med bakad sötpotatis och vitlökssmör

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Fläskfilé

800.0 

gram

Matlagningsyoghurt

2.0 

dl

Chilifrukt röd

1.0 

styck

Citron (juice+kött)

0.5 

styck

Persilja

0.5 

kruka

Svartpeppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Sötpotatis

4.0 

styck

Smör normalsaltat

100.0 

gram

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

 

Kockskolan:

 

Så lagas fläskfilé >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 138

Kcal / portion: 653

GBR (GI) / port: 12

Recept: 2611 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 6%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 472 gram)

Ingredienser

Visa:

Fläskfilé 800.0 gram 31%

Matlagningsyoghurt 2.0 dl 9%

Chilifrukt röd 1.0 styck 0%

Citron (juice+kött) 0.5 styck 1%

Persilja 0.5 kruka 0%

Svartpeppar 0%

 

Tillbehör:

Sötpotatis 4.0 styck 31%

Smör normalsaltat 100.0 gram 28%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

 

Kockskolan:

Så lagas fläskfilé > Äts ej

Tillagning (45 min + 10 tim )

  1. Putsa fläskfilé. 
  2. Marinad: Finhacka chili. Riv skalet på citron. Hacka persilja. Blanda med yoghurt, svartpeppar och hackad persilja. Gnid in fläskfilen med yoghurten. Ställ in i kyl över natten.
  3. Sätt ugnen på 150°C.
  4. Tillbehör: Rör ihop smör och pressad vitlök.
  5. Borsta sötpotatis. Dela och lägg på en plåt. Lägg på lite av vitlökssmöret. Salta. Sätt in i ugnen 20-30 minuter beroende på storlek.
  6. Filé: Lägg samtidigt fläskfilen på en smord plåt. Salta. Stick in en termometer till mitten av köttet. Ställ in i ugnen. När termometern står på 63-70°C är den klar.
  7. Servera med sötpotatisen och resten av vitlökssmöret.

Fler recept inom Fläskfile i ugn

Liknande recept som Yoghurtmarinerad fläskfilé med bakad sötpotatis och vitlökssmör