Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 138

Kcal / portion: 653

GBR (GI) / port: 12
Recept: 2611 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 6%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Fläskfilé 800.0 gram 31%
Matlagningsyoghurt 2.0 dl 9%
Chilifrukt röd 1.0 styck 0%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Persilja 0.5 kruka 0%
Svartpeppar 0%
Tillbehör:
Sötpotatis 4.0 styck 31%
Smör normalsaltat 100.0 gram 28%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Kockskolan:
Så lagas fläskfilé > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min + 10 tim )
- Putsa fläskfilé.
- Marinad: Finhacka chili. Riv skalet på citron. Hacka persilja. Blanda med yoghurt, svartpeppar och hackad persilja. Gnid in fläskfilen med yoghurten. Ställ in i kyl över natten.
- Sätt ugnen på 150°C.
- Tillbehör: Rör ihop smör och pressad vitlök.
- Borsta sötpotatis. Dela och lägg på en plåt. Lägg på lite av vitlökssmöret. Salta. Sätt in i ugnen 20-30 minuter beroende på storlek.
- Filé: Lägg samtidigt fläskfilen på en smord plåt. Salta. Stick in en termometer till mitten av köttet. Ställ in i ugnen. När termometern står på 63-70°C är den klar.
- Servera med sötpotatisen och resten av vitlökssmöret.
Fler recept inom Fläskfile i ugn
Liknande recept som Yoghurtmarinerad fläskfilé med bakad sötpotatis och vitlökssmör
-
Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fläskfilé med svartrot och äpple
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Yoghurtmarinerad fläskfilé med bakad sötpotatis och vitlökssmör
Tid: 45 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fläskfilé med vitlökssmör och råstekt potatis
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Färserad fläskytterfilé med bakade äpplen
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fläskfilé med aubergine och tomatsalsa
Tid: 30 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chèvregratinerad fläskfilé med äpple
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Parmainlindad fläskfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Helstekt fläskfilé med katrinplommonsås
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Baconinlindad fläskfilé med svarta bönor och gorgonzola
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan