Dryck till syrlig fläsk och korvrätt
Magra fläsk- och korvrätter tillhör inte vanligheterna men förekommer. Syrligheten finner man t.ex. i tillbehör som crème fraiche och äpplen eller att rätten syrats med vinäger.
6 matchande recept inom syrlig fläsk och korvrätt
-
Torrt friskt vitt vin
51 kr, Nr 6647
-
Kryddigt rött vin
Montepulciano d´Abruzzo Bianchi
61 kr, Nr 7126 EKO
-
Kryddigt rött vin
129 kr, Nr 5447
-
Ljust veteöl
15 kr, Nr 1563
-
Ljus medium lager
14 kr, Nr 1435
-
Ljus fyllig ale
22 kr, Nr 1677
Vin till mager, syrlig fläsk- och korvrätt
Till fläsk- och krovrätter med syrliga smaker passar lättare, mjuka röda viner med frisk syra. Matens syrlighet minskar upplevelsen av syra i vinet och lyfter istället fram fruktigheten. En liten strävhet kan finnas i vinet då den dämpas av syran men bör inte vara alltför markant då den då kan ta över rätten.
Öl till mager, syrlig fläsk- och korvrätt
Öl fungerar som regel bra ihop med syrlig mat. Syrlig mat minskar upplevelsen av syra och beska i öl och gör att ölet verkar sötare, maltigare, fylligare och rundare. Ett syrligt veteöl kan passa väl till syrlig mat. Till mager syrlig fläsk- och korvrätt rekommenderas ett lättare till medelfylligt och medelbeskt ljust eller mörkt öl, eller ett syrligt öl.