Dryck till syrlig fläsk och korvrätt

Magra fläsk- och korvrätter tillhör inte vanligheterna men förekommer. Syrligheten finner man t.ex. i tillbehör som crème fraiche och äpplen eller att rätten syrats med vinäger.

6 matchande recept inom syrlig fläsk och korvrätt

Vin till mager, syrlig fläsk- och korvrätt

Till fläsk- och krovrätter med syrliga smaker passar lättare, mjuka röda viner med frisk syra. Matens syrlighet minskar upplevelsen av syra i vinet och lyfter istället fram fruktigheten. En liten strävhet kan finnas i vinet då den dämpas av syran men bör inte vara alltför markant då den då kan ta över rätten.

Öl till mager, syrlig fläsk- och korvrätt

Öl fungerar som regel bra ihop med syrlig mat. Syrlig mat minskar upplevelsen av syra och beska i öl och gör att ölet verkar sötare, maltigare, fylligare och rundare. Ett syrligt veteöl kan passa väl till syrlig mat. Till mager syrlig fläsk- och korvrätt rekommenderas ett lättare till medelfylligt och medelbeskt ljust eller mörkt öl, eller ett syrligt öl.