Dryck till smakrik fläsk- & korvrätt

Fläsk- och korvrätter är oftast smakrika. En salt köttbit t.ex. kassler eller rimmad fläsklägg kombineras gärna med smakrika tillbehör som senap, äppelmos o.d. Kött och tillbehör är oftare kraftfulla än magra, men kan vara magert vilket ofta avgörs av tillbehören. Fläsklägg utan svål och fettklumpar är i grunden ganska magert kött och en rotmos till detta och avsaknad av sås gör hela anrättningen mager.

30 matchande recept inom smakrik fläsk- & korvrätt

Vin till mager, smakrik fläsk- och korvrätt

När det gäller smakrika fläsk- och korvrätter är det viktigt att ta hänsyn till de tillbehör vilka oftast är det mest smakrika i rätten. Feta tillbehör i mat går fint ihop med, och rundar av, viner med strävhet och syra. Dock behöver vinet ändå vara under kategori ”medelfyllig” då ett alltför kraftfullt vin lätt tar över korv- och fläskrätter oavsett tillbehör. Fylligare vita viner, gärna med ekfatslagring, fungerar fint till denna kategori.

Öl till mager, smakrik fläsk- och korvrätt

Till smakrik mat passar medelfylliga och fylliga smakrika öl. Ju smakrikare mat desto smakrikare öl. Smakrik mat gör att lätta, neutrala öl blir än mer neutrala (smaklösa). Till mager, smakrik fläsk- och korvrätt rekommenderas medelfylliga, smakrika och medelbeska till beska ljusa eller mörka öl.