Chèvregratinerad fläskfilé med äpple

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Chèvregratinerad fläskfilé med äpple

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Fläskfilé

1.0 

styck

Äpple utan skal

4.0 

styck

Chèvre

200.0 

gram

Olivolja

4.0 

msk

Basilika

0.5 

kruka

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Matbröd

8.0 

skivor

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Gustave Lorentz Riesling Réserve

Torrt friskt vitt vin
Pris: 89 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 199

Kcal / portion: 657

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2627 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 10%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 330 gram)

Ingredienser

Visa:

Fläskfilé 1.0 styck 23%

Äpple utan skal 4.0 styck 10%

Chèvre 200.0 gram 26%

Olivolja 4.0 msk 17%

Basilika 0.5 kruka 0%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Matbröd 8.0 skivor 24%

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Putsa fläskfilén fri från hinnor. Skär i smala skivor. Salta och peppra. Kärna ur äpplena och skär i tunna skivor.
  3. Häll ett tunt lager olivolja i ugnssäkra, helst portionsstora formar. Täck botten med äppelskivor. Lägg på fläskfilé. Toppa med skivad chèvre. Sätt in i ugnen i cirka 12 minuter.
  4. Ta ut och dekorera med basilikablad. Ringla gärna lite olja över före servering.

Alternativ

Parmalindad fläskfilé

Salviastekt fläskfilé

Kantarellbakad fläskfilé

Fler recept inom Fläskfile i ugn

Liknande recept som Chèvregratinerad fläskfilé med äpple