Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 122

Kcal / portion: 544

GBR (GI) / port: 13
Recept: 2177 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 4%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Fläskfilé 600.0 gram 28%
Parmaskinka skivad 120.0 gram 14%
Olivolja 0.5 dl 17%
Grön sparris färsk 500.0 gram 6%
Tillbehör:
Långkornigt ris 3.0 dl 41%
Kockskolan:
Så lagas fläskfilé > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Putsa fläskfilén fri från hinnor. Putsa sparris, skär bort torra ändstumpar.
- Gnid in fläskfilén med matolja. Salta och peppra. Linda parmaskinka runt filén.
- Häll lite olja i en ugnssäker form. Lägg i fläskfilén. Stick in stektermometer. Sätt in i ugnen i cirka 30 minuter.
- Ta ut formen efter 15 minuter och lägg på sparrisen. Ringla över lite olivolja. Sätt in igen tills filén fått innertemperatur 65°C. Ta ut och lägg upp.
Kockens kommentar
Önskas sås, använd den heta ugnsformen.
Tillsätt grädde och lite kalvfond. Rör om. Önskas tjockare sås vispa ner lite matlagningsmjöl.
Alternativ
Fler recept inom Fläskfile i ugn
Liknande recept som Parmainlindad fläskfilé
-
Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fläskfilé med svartrot och äpple
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Yoghurtmarinerad fläskfilé med bakad sötpotatis och vitlökssmör
Tid: 45 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fläskfilé med vitlökssmör och råstekt potatis
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Färserad fläskytterfilé med bakade äpplen
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fläskfilé med aubergine och tomatsalsa
Tid: 30 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chèvregratinerad fläskfilé med äpple
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Parmainlindad fläskfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Helstekt fläskfilé med katrinplommonsås
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Baconinlindad fläskfilé med svarta bönor och gorgonzola
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan