Parmainlindad fläskfilé

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Parmainlindad fläskfilé

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Fläskfilé

600.0 

gram

Parmaskinka skivad

120.0 

gram

Olivolja

0.5 

dl

Grön sparris färsk

500.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Långkornigt ris

3.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Så lagas fläskfilé >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Belguardo

Smakrikt rött vin
Pris: 249 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 122

Kcal / portion: 544

GBR (GI) / port: 13

Recept: 2177 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 4%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 447 gram)

Ingredienser

Visa:

Fläskfilé 600.0 gram 28%

Parmaskinka skivad 120.0 gram 14%

Olivolja 0.5 dl 17%

Grön sparris färsk 500.0 gram 6%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Långkornigt ris 3.0 dl 41%

 

Kockskolan:

Så lagas fläskfilé > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Putsa fläskfilén fri från hinnor. Putsa sparris, skär bort torra ändstumpar.
  3. Gnid in fläskfilén med matolja. Salta och peppra. Linda parmaskinka runt filén.
  4. Häll lite olja i en ugnssäker form. Lägg i fläskfilén. Stick in stektermometer. Sätt in i ugnen i cirka 30 minuter.
  5. Ta ut formen efter 15 minuter och lägg på sparrisen. Ringla över lite olivolja. Sätt in igen tills filén fått innertemperatur 65°C. Ta ut och lägg upp.

Kockens kommentar

Önskas sås, använd den heta ugnsformen.
Tillsätt grädde och lite kalvfond. Rör om. Önskas tjockare sås vispa ner lite matlagningsmjöl.

Alternativ

Salviastekt fläskfilé

Kantarellbakad fläskfilé

Chevregratinerad fläskfilé

Fler recept inom Fläskfile i ugn

Liknande recept som Parmainlindad fläskfilé