Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 217

Kcal / portion: 682

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2729 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 13%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Fläskfilé 600.0 gram 22%
Kantareller färska 500.0 gram 4%
Grädde 2.0 dl 26%
Olivolja 0.5 dl 14%
Smör normalsaltat 2.0 msk 7%
Röda vinbär 2.0 kvistar 0%
Tillbehör:
Baguette, bagett 1.0 styck 25%
Kockskolan:
Så lagas fläskfilé > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Putsa fläskfilen fri från hinnor. Skär den i smala skivor. Salta och peppra.
- Hetta upp en torr stekpanna och stek svampen tills allt vatten dunstat bort.
- Tillsätt smör och olja. Lägg i fläskfilén. Fräs någon minut.
- Tillsätt grädde, Låt småkoka cirka 5 minuter.
- Lägg i vinbär strax före servering.
Kockens kommentar
Var försiktig med mängden vinbär. De har stark smak och kan dominera så att svampsmaken försvinner.
Alternativ
Fler recept inom Pannstekt, wokad fläskfilé
Liknande recept som Fläskfilé med kantareller och vinbär
-
Flygande fläskfilé
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fläskfilépanna
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Fläskfilé i het sås
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Salviastekt fläskfilé med fikon
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fläskfilé med kantareller och vinbär
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Bankad fläskfilé med olivtapenade
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Mu sho, kinesisk marinerad fläskfilé
Tid: 25 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Filégryta med champinjoner
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Fläskfilé rosé
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Festgryta med orientalisk smak
Svårighet: Medel, Receptgivare: