Flygande fläskfilé

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Flygande fläskfilé

Lägg till ingredienser

Antal barnportioner: 4

Fläskfilé

400.0 

gram

Äpple rött

1.0 

styck

Äpple grönt

1.0 

styck

Grädde

3.0 

dl

Sojasås

1.0 

msk

Banan

1.0 

styck

Olivolja till stekning

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Ris

3.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Så lagas fläskfilé >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 650

GBR (GI) / port: 13

Recept: 2601 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 8%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 411 gram)

Ingredienser

Visa:

Fläskfilé 400.0 gram 16%

Äpple rött 1.0 styck 2%

Äpple grönt 1.0 styck 2%

Grädde 3.0 dl 42%

Sojasås 1.0 msk 0%

Banan 1.0 styck 5%

Olivolja till stekning 0%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Ris 3.0 dl 33%

 

Kockskolan:

Så lagas fläskfilé > Äts ej

Tillagning (25 min )

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  2. Putsa köttet fritt från hinnor. Skär i cm-tjocka skivor.
  3. Hetta upp olja i stekpanna. Stek cirka 3 minuter på var sida. Salt och peppra.
  4. Kärna ur äpplen och skär i cm-tjocka skivor.
  5. Tillsätt grädde och soja i stekpannan. Låt koka upp. Lägg i äpplena. Sänk värmen och låt sjuda i 5 minuter.
  6. Skala och skiva banan. Lägg i pannan. Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

Flygande fläskfilé är en variant av Flygande Jakob som är en maträtt bestående av kyckling, bacon, banan, grädde, jordnötter och chilisås. Namnet Flygande Jakob kommer från dess upphovsman, Ove Jakobsson, som var verksam inom flygfrakt. Receptet publicerades första gången 1976. Se dito recept.

Passar till

Flygande Jakob

Fler recept inom Pannstekt, wokad fläskfilé

Liknande recept som Flygande fläskfilé