Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 190

Kcal / portion: 1061

GBR (GI) / port: 11
Recept: 4245 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 11%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kyckling grillad hel 1.0 styck 35%
Mellangrädde 3.0 dl 18%
Chilisås tomat 1.0 dl 2%
Jordnötter 1.0 dl 9%
Banan 2.0 styck 5%
Bacon tärnad som lättsteks} 140.0 gram 8%
Tillbehör:
Långkornigt ris 3.0 dl 21%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnen på 225ºC.
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Stek bacon. Smörj en ugnssäker form.
- Dela kycklingen i mindre bitar. Lägg kycklingen i formen. Häll över bacon. Skiva banan över.
- Vispa grädden. Blanda med chilisås. Häll grädden i ugnsformen. Strö över jordnötter.
- Gratinera 20 minuter i nedre delen av ugnen.
Kockens kommentar
Flygande Jakob har fått sitt namn från dess upphovsman Ove Jakobsson. Han var verksam inom flygfrakt. Därav namnet. Receptet publicerades första gången 1976.
Näringsberäkning: Bacon som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel "Bacon tärnad som lättsteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.
Alternativ
Fler recept inom Klassiska fågelrätter
Liknande recept som Flygande Jakob
-
Kokt höna eller kyckling med ris och curry
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan x3
-
Dillkyckling i sötsur sås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sprängd (rimmad) gås utan krås
Tid: 2 tim 30 min (+ 120 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kycklingbullar, eller för fint folk pocherade kycklingqueneller
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Höns- eller kycklingfrikassé
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Flygande Jakob
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan