Kycklingbullar, eller för fint folk pocherade kycklingqueneller

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kycklingbullar, eller för fint folk pocherade kycklingqueneller

Lägg till ingredienser

Satser (ā 14 st): 1

Kycklingfilé med skinn

2.0 

styck

Koriander färsk

0.5 

kruka

Chilifrukt röd

2.0 

cm

Salt

1.0 

tsk

Ägg

1.0 

styck

Grädde

0.5 

dl

Saffran

0.5 

förp.

Citronskal

1.0 

tsk

 

Kockskolan:

 

Så kokas höns, kyckling >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 219

Kcal / portion: 735

GBR (GI) / port: 0

Recept: 735 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 23%

Fett: 14%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 336 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfilé med skinn 2.0 styck 64%

Koriander färsk 0.5 kruka 0%

Chilifrukt röd 2.0 cm 0%

Salt 1.0 tsk 0%

Ägg 1.0 styck 9%

Grädde 0.5 dl 24%

Saffran 0.5 förp. 0%

Citronskal 1.0 tsk 0%

 

Kockskolan:

Så kokas höns, kyckling > Äts ej

Tillagning (1 tim )

  1. Färs: Strimla kycklingen. Grovhacka koriander. Finstrimla chili.
  2. Mixa detta med lite salt hastigt i matmixer eller med en mixerstav.
  3. Tillsätt ägg, grädde, saffran och rivet citronskal. Mixa tills allt blandat sig väl. Ställ in i kylskåp i 30 minuter.
  4. Koka upp rikligt med vatten. Låt sjuda. Gör små köttbullar av färsen. Använd en blöt sked och blöt handflata.
  5. Lägg bullarna i det sjudande vattnet. När de flyter up är de klara.

Fler recept inom Klassiska fågelrätter

Liknande recept som Kycklingbullar, eller för fint folk pocherade kycklingqueneller