Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 219

Kcal / portion: 735

GBR (GI) / port: 0
Recept: 735 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 23%
Fett: 14%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Kycklingfilé med skinn 2.0 styck 64%
Koriander färsk 0.5 kruka 0%
Chilifrukt röd 2.0 cm 0%
Salt 1.0 tsk 0%
Ägg 1.0 styck 9%
Grädde 0.5 dl 24%
Saffran 0.5 förp. 0%
Citronskal 1.0 tsk 0%
Kockskolan:
Så kokas höns, kyckling > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Färs: Strimla kycklingen. Grovhacka koriander. Finstrimla chili.
- Mixa detta med lite salt hastigt i matmixer eller med en mixerstav.
- Tillsätt ägg, grädde, saffran och rivet citronskal. Mixa tills allt blandat sig väl. Ställ in i kylskåp i 30 minuter.
- Koka upp rikligt med vatten. Låt sjuda. Gör små köttbullar av färsen. Använd en blöt sked och blöt handflata.
- Lägg bullarna i det sjudande vattnet. När de flyter up är de klara.
Fler recept inom Klassiska fågelrätter
Liknande recept som Kycklingbullar, eller för fint folk pocherade kycklingqueneller
-
Kokt höna eller kyckling med ris och curry
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan x3
-
Dillkyckling i sötsur sås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sprängd (rimmad) gås utan krås
Tid: 2 tim 30 min (+ 120 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kycklingbullar, eller för fint folk pocherade kycklingqueneller
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Höns- eller kycklingfrikassé
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Flygande Jakob
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan