Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 87

Kcal / portion: 397

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1588 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 1%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kycklingfilé utan skinn 4.0 styck 40%
Morot 3.0 styck 7%
Kycklingfond konc. 1.5 msk 4%
Vatten 2.0 dl 0%
Sås:
Crème fraiche mini } 2.0 dl 10%
Strösocker 1.0 msk 4%
Ättikssprit 12% 1.0 msk 0%
Dill 1.0 knippe 1%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 34%
Kockskolan:
Om kastruller > Äts ej
Så kokas höns, kyckling > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
- Skala och tärna morötter. Skär kycklingen i mindre bitar. Finhacka dill.
- Koka upp vatten+fond i kastrull eller gryta. Lägg i morötterna och koka dem i 3-5 minuter. Lägg i kycklingen och låt koka upp och låt sedan sjuda i cirka 5 minuter.
- Sås: Tillsätt crème fraiche, socker, ättika och dill. Smaka av med salt och peppar. Låt allt bli varmt. Såsen i receptet är ganska rinnig. Önskas tjockare sås, tillsätt lite matlagningsmjöl och låt koka in några minuter.
Kockens kommentar
Fler recept inom Klassiska fågelrätter
Liknande recept som Dillkyckling i sötsur sås
-
Kokt höna eller kyckling med ris och curry
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan x3
-
Dillkyckling i sötsur sås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sprängd (rimmad) gås utan krås
Tid: 2 tim 30 min (+ 120 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kycklingbullar, eller för fint folk pocherade kycklingqueneller
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Höns- eller kycklingfrikassé
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Flygande Jakob
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan