Dillkyckling i sötsur sås

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Dillkyckling i sötsur sås

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklingfilé utan skinn

4.0 

styck

el. kycklinglårfilé

 

 

Morot

3.0 

styck

Kycklingfond konc.

1.5 

msk

Vatten

2.0 

dl

 

Sås:

 

Crème fraiche mini }

2.0 

dl

Strösocker

1.0 

msk

Ättikssprit 12%

1.0 

msk

Dill

1.0 

knippe

Matlagningsmjöl

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

 

Kockskolan:

 

Om kastruller >

 

 

Så kokas höns, kyckling >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 87

Kcal / portion: 397

GBR (GI) / port: 7

Recept: 1588 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 1%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 455 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfilé utan skinn 4.0 styck 40%

el. kycklinglårfilé 0%

Morot 3.0 styck 7%

Kycklingfond konc. 1.5 msk 4%

Vatten 2.0 dl 0%

 

Sås:

Crème fraiche mini } 2.0 dl 10%

Strösocker 1.0 msk 4%

Ättikssprit 12% 1.0 msk 0%

Dill 1.0 knippe 1%

Matlagningsmjöl 0%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 34%

 

Kockskolan:

Om kastruller > Äts ej

Så kokas höns, kyckling > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
  2. Skala och tärna morötter. Skär kycklingen i mindre bitar. Finhacka dill.
  3. Koka upp vatten+fond i kastrull eller gryta. Lägg i morötterna och koka dem i 3-5 minuter. Lägg i kycklingen och låt koka upp och låt sedan sjuda i cirka 5 minuter.
  4. Sås: Tillsätt crème fraiche, socker, ättika och dill. Smaka av med salt och peppar. Låt allt bli varmt. Såsen i receptet är ganska rinnig. Önskas tjockare sås, tillsätt lite matlagningsmjöl och låt koka in några minuter.

Kockens kommentar

Fler recept inom Klassiska fågelrätter

Liknande recept som Dillkyckling i sötsur sås