Light whipping cream, Sterilised Cream
Mellangrädde är en svensk uppfinning. Det är en vispbar grädde med lägre fetthalt än vispgrädde. Mellangrädde högpastöriseras vilket ger god hållbarhet. Läs mer > Om grädde. Där finns också en beskrivning av gräddsorterna i olika länder.
- Fetthalt: 27-30%. Vispbar. Grädden måste vara kall vid vispning.
- Smak: Fyllig, lätt söt smak.
- Alternativ vara: Vispgrädde, vegetabiliska vispbara produkter (läs mer > Vegetabiliska gräddprodukter).
- Försäljning: Förekommer med 27% fetthalt.
- Förvaras kallt vid högst +8°C. Går att frysa.
- Hållbarhet: 10 veckor. Öppnad 4-5 dagar.
SÅ ANVÄNDS MELLANGRÄDDE
Mellangrädde används som ersättning för vispgrädde när ett kalorisnålare alternativ önskas. Fungerar i all slags matlagning som i såser, gratänger, grytor, soppor och desserter, eller naturell till frukt och bär, samt vispad till tårtor och andra bakverk. Grädden skall vara riktigt kall när den vispas för att få ett bra resultat.
Š Kunskapskokboken. Reviderat 2017-10
Läs mer
Recept med Mellangrädde
Det finns 15 recept med Mellangrädde
-
Mandelgifflar
Tid: 1 tim 15 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kassler på potatisbädd
Svarighet: Lätt, Receptgivare:
-
Kycklingfilé i apelsinsås med zucchini- och äppelgratäng
Receptgivare:
-
Festfilé
Svarighet: Medel, Receptgivare:
-
Fiskgratäng i gräddsås
Tid: 1 tim 20 min , Svarighet: Medel, Receptgivare:
-
Asiatisk biff
Svarighet: Medel, Receptgivare:
-
Skrytgryta
Svarighet: Medel, Receptgivare:
-
Kalvgryta med aprikoser (GI-recept)
Svarighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Baconbiffar med champinjonsås
Svarighet: Medel, Receptgivare:
-
Chicken ā la King
Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan x3