Engelsk översättning Light whipping cream, Sterilised Cream

Mellangrädde är en svensk uppfinning. Det är en vispbar grädde med lägre fetthalt än vispgrädde. Mellangrädde högpastöriseras vilket ger god hållbarhet. Läs mer > Om grädde. Där finns också en beskrivning av gräddsorterna i olika länder.

  • Fetthalt: 27-30%. Vispbar. Grädden måste vara kall vid vispning.
  • Smak: Fyllig, lätt söt smak.
  • Alternativ vara: Vispgrädde, vegetabiliska vispbara produkter (läs mer > Vegetabiliska gräddprodukter).
  • Försäljning: Förekommer med 27% fetthalt.
  • Förvaras kallt vid högst +8°C. Går att frysa.
  • Hållbarhet: 10 veckor. Öppnad 4-5 dagar.


SÅ ANVÄNDS MELLANGRÄDDE


Mellangrädde används som ersättning för vispgrädde när ett kalorisnålare alternativ önskas. Fungerar i all slags matlagning som i såser, gratänger, grytor, soppor och desserter, eller naturell till frukt och bär, samt vispad till tårtor och andra bakverk. Grädden skall vara riktigt kall när den vispas för att få ett bra resultat. 

Š Kunskapskokboken. Reviderat 2017-10

Läs mer

Vispgrädde

Så vispas grädde

Om grädde

Vegetabiliska gräddprodukter

Recept med Mellangrädde

Det finns 15 recept med Mellangrädde