
Skrytgryta
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 103

Kcal / portion: 284

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1136 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 5%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Fläskkött 500.0 gram 72%
Skinka rökt skivad 100.0 gram 12%
Purjolök 1.0 styck 6%
Köttbuljong avfettad 3.0 dl 2%
Tomatpuré konserv 0.5 dl 2%
Dragon torkad 1.8 tsk 0%
Mellangrädde 1.0 dl 23%
Vetemjöl 2.0 msk 6%
Sojasås 2.0 msk 2%
Svartpeppar 2.0 krm 0%
Skapat av: Matidag
Tillagning
- Tärna köttet. Strimla skinka och purjolök. Marinera köttet i sojan en ½ timma.
- Koka upp buljong och tomatpuré. Lägg i köttet och rör om. Koka köttet sakta 10 minuter.
- Tillsätt kryddorna och purjolöken. Koka 8-10 minuter under lock.
- Rör ner skinkan i grytan. Blanda samman grädde och mjöl och häll i redningen i grytan. Koka upp.
- Servera med pasta.
Fler recept inom Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
Liknande recept som Skrytgryta
-
Bräserad hel fläskkarré
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad bogbladsstek
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad griskind med polenta och salsa verde
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Gryta på skinka
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Gryta på skinka med palsternacka, äpple och kål
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Het och vild gryta med svenskt griskött
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Feijoada brasileira, klassisk brasiliansk svart böngryta
Tid: 1 tim (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Hochepot, Hodge-podge, hotchpotch, klassisk köttgryta med lite av varje
Tid: 45 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad fläskytterfilé (urbenad kotlett)
Tid: 1 tim 30 min (+ 10 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Carina Brydlings gryta
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling