Gryta på skinka med palsternacka, äpple och kål

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Gryta på skinka med palsternacka, äpple och kål

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Skinka färsk

600.0 

gram

Gul lök

2.0 

styck

Palsternacka

4.0 

st små

Vitkål ansad

0.2 

huvud

Äpple utan skal

1.0 

styck

Timjan

1.0 

kvist

Lagerblad

2.0 

blad

Potatis

8.0 

styck

Äppelcider }

3.0 

dl

Vatten

1.0 

liter

Kalvfond koncentrerad

5.0 

msk

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Maizena ljus

 

 

Salt och peppar

 

 

Persilja

 

 

 

Kockskolan:

 

Om grytor >

 

 

Så lagas skinka >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Brown Brothers Shiraz

Smakrikt rött vin
Pris: 109 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 59

Kcal / portion: 509

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2037 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 1%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 861 gram)

Ingredienser

Visa:

Skinka färsk 600.0 gram 27%

Gul lök 2.0 styck 5%

Palsternacka 4.0 st små 13%

Vitkål ansad 0.2 huvud 6%

Äpple utan skal 1.0 styck 3%

Timjan 1.0 kvist 0%

Lagerblad 2.0 blad Äts ej

Potatis 8.0 styck 26%

Äppelcider } 3.0 dl 5%

Vatten 1.0 liter 0%

Kalvfond koncentrerad 5.0 msk 6%

Smör normalsaltat 2.0 msk 9%

Maizena ljus 0%

Salt och peppar 0%

Persilja 0%

 

Kockskolan:

Om grytor > Äts ej

Så lagas skinka > Äts ej

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Förbered: Skär köttet i tärningar cirka 4x4 centimeter. Skala lök, potatis och palsternackor, skär i mindre bitar. Grovhacka vitkål.
  2. Gryta: Bryn köttet i en het panna. Lägg i en kastrull, slå på cider, fond och vatten. Tillsätt lök, lagerblad och timjan. Koka upp och låt koka sakta under lock i cirka 40 minuter.
  3. Lägg i potatis, palsternackor och vitkål. Sjud försiktigt tills mjukt, cirka 15 minuter.
  4. Dela äpplena i klyftor och skär ut kärnhuset. Stek i smör. Lägg ner i grytan.
  5. Redning: Rör ut maizena i lite kallt vatten. Red av grytan lite lätt. Smaka av med salt och peppar. Hacka persilja och vänd ner i grytan. Servera i djup tallrik.

Fler recept inom Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk

Liknande recept som Gryta på skinka med palsternacka, äpple och kål