Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 59

Kcal / portion: 509

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2037 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 1%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Skinka färsk 600.0 gram 27%
Gul lök 2.0 styck 5%
Palsternacka 4.0 st små 13%
Vitkål ansad 0.2 huvud 6%
Äpple utan skal 1.0 styck 3%
Timjan 1.0 kvist 0%
Lagerblad 2.0 blad Äts ej
Potatis 8.0 styck 26%
Äppelcider } 3.0 dl 5%
Vatten 1.0 liter 0%
Kalvfond koncentrerad 5.0 msk 6%
Smör normalsaltat 2.0 msk 9%
Maizena ljus 0%
Persilja 0%
Kockskolan:
Om grytor > Äts ej
Så lagas skinka > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 15 min )
- Förbered: Skär köttet i tärningar cirka 4x4 centimeter. Skala lök, potatis och palsternackor, skär i mindre bitar. Grovhacka vitkål.
- Gryta: Bryn köttet i en het panna. Lägg i en kastrull, slå på cider, fond och vatten. Tillsätt lök, lagerblad och timjan. Koka upp och låt koka sakta under lock i cirka 40 minuter.
- Lägg i potatis, palsternackor och vitkål. Sjud försiktigt tills mjukt, cirka 15 minuter.
- Dela äpplena i klyftor och skär ut kärnhuset. Stek i smör. Lägg ner i grytan.
- Redning: Rör ut maizena i lite kallt vatten. Red av grytan lite lätt. Smaka av med salt och peppar. Hacka persilja och vänd ner i grytan. Servera i djup tallrik.
Fler recept inom Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
Liknande recept som Gryta på skinka med palsternacka, äpple och kål
-
Bräserad hel fläskkarré
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad bogbladsstek
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad griskind med polenta och salsa verde
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Gryta på skinka
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Gryta på skinka med palsternacka, äpple och kål
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Het och vild gryta med svenskt griskött
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Feijoada brasileira, klassisk brasiliansk svart böngryta
Tid: 1 tim (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Hochepot, Hodge-podge, hotchpotch, klassisk köttgryta med lite av varje
Tid: 45 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad fläskytterfilé (urbenad kotlett)
Tid: 1 tim 30 min (+ 10 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Carina Brydlings gryta
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling