Gryta på skinka

Foto: ICA MAXI Hälla

Gryta på skinka

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Skinka färsk

1000.0 

gram

Smör till stekning

4.0 

msk

Rödlök

0.5 

styck

Svamp

100.0 

gram

Worcestershiresås

2.0 

tsk

Creme fraiche

1.0 

dl

Vatten

4.0 

dl

 

Tillbehör:

 

Ris

3.0 

dl

Grönsallad

150.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 118

Kcal / portion: 644

GBR (GI) / port: 9

Recept: 2574 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 5%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 544 gram)

Ingredienser

Visa:

Skinka färsk 1000.0 gram 35%

Smör till stekning 4.0 msk 15%

Rödlök 0.5 styck 1%

Svamp 100.0 gram 1%

Worcestershiresås 2.0 tsk 0%

Creme fraiche 1.0 dl 13%

Vatten 4.0 dl 0%

 

Tillbehör:

Ris 3.0 dl 34%

Grönsallad 150.0 gram 1%

Tillagning (1 tim )

Se film, klicka på "ICA MAXI Hälla" under bilden.

  1. Förbered: Skölj av köttet i kallt vatten och skär det i tärningar. Skala och grovhacka lök. Strimla purjo. Rensa svamp.
  2. Bryn köttet några minuter i smör på medelhög värme, så att bitarna får stekyta runt om. Lägg över i gryta.
  3. Lägg svampen i pannan och lättstek den någon minut. Sänk till medelvärme. Tillsätt lök och purjo och stek några minuter utan att bränna. Lägg över i grytan.
  4. Smaksätt med salt och andra kryddor enligt egen smak. I filmen används worcestershire­sås. Tillsätt crème fraiche och vatten. Rör om.
  5. Koka: Lägg på locket och låt anrättningen sjuda på svag värme i 20-30 minuter.
  6. Tillbehör: Koka under tiden ris enligt anvisning på paketet. Förbered sallad.

Fler recept inom Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk

Liknande recept som Gryta på skinka