Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 118

Kcal / portion: 644

GBR (GI) / port: 9
Recept: 2574 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 5%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Skinka färsk 1000.0 gram 35%
Smör till stekning 4.0 msk 15%
Rödlök 0.5 styck 1%
Svamp 100.0 gram 1%
Worcestershiresås 2.0 tsk 0%
Creme fraiche 1.0 dl 13%
Vatten 4.0 dl 0%
Tillbehör:
Ris 3.0 dl 34%
Grönsallad 150.0 gram 1%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
Se film, klicka på "ICA MAXI Hälla" under bilden.
- Förbered: Skölj av köttet i kallt vatten och skär det i tärningar. Skala och grovhacka lök. Strimla purjo. Rensa svamp.
- Bryn köttet några minuter i smör på medelhög värme, så att bitarna får stekyta runt om. Lägg över i gryta.
- Lägg svampen i pannan och lättstek den någon minut. Sänk till medelvärme. Tillsätt lök och purjo och stek några minuter utan att bränna. Lägg över i grytan.
- Smaksätt med salt och andra kryddor enligt egen smak. I filmen används worcestershiresås. Tillsätt crème fraiche och vatten. Rör om.
- Koka: Lägg på locket och låt anrättningen sjuda på svag värme i 20-30 minuter.
- Tillbehör: Koka under tiden ris enligt anvisning på paketet. Förbered sallad.
Fler recept inom Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
Liknande recept som Gryta på skinka
-
Bräserad hel fläskkarré
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad bogbladsstek
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad griskind med polenta och salsa verde
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Gryta på skinka
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Gryta på skinka med palsternacka, äpple och kål
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Het och vild gryta med svenskt griskött
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Feijoada brasileira, klassisk brasiliansk svart böngryta
Tid: 1 tim (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Hochepot, Hodge-podge, hotchpotch, klassisk köttgryta med lite av varje
Tid: 45 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad fläskytterfilé (urbenad kotlett)
Tid: 1 tim 30 min (+ 10 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Carina Brydlings gryta
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling