Bräserad griskind med polenta och salsa verde
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 149
Kcal / portion: 857
GBR (GI) / port: 1
Recept: 3428 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 10%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Griskind, fläskkind 8.0 st små 39%
Smör+olja till stekning 2.0 msk 6%
Salt 0%
Tillbehör:
Ingefära mald 1.0 tsk 0%
Kryddrub } 0%
Honung 1.0 msk 2%
Tomater 4.0 styck 2%
Rödvinsvinäger 2.0 msk 0%
Vitt vin 2.0 dl 4%
Kycklingbuljong avfettad 5.0 dl 1%
Polentagryn 1.0 dl 8%
Smör 2.0 msk 6%
Parmesan nyriven 4.0 dl 20%
Salsa verde:
Persilja finhackad 3.0 dl 1%
Basilika finhackad 2.0 dl 0%
Mynta färskhackad 1.0 dl 0%
Kapris hackad 2.0 msk 0%
Ansjovisfilé konserv 2.0 styck 1%
Citronjuice 2.0 tsk 0%
Matolja 0.5 dl 12%
Kockskolan:
Så bryner man > Äts ej
Om salsa verde > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning
Se film, klicka på "loveFOOD" under bilden.
- Sätt ugnen på 180°C (se kommentar).
- Ansa Skala och skiva lök och morot. Skär tomater i klyftor.
- Bryn kinderna på båda sidor i het panna med smör eller olja. Salta lätt. Lägg vid sidan.
- Bräsera: Bryn lök och morot en kort stund. Lägg tillbaka kinderna i pannan. Tillsätt mald ingefära, kryddmix enligt egen smak och honung. Blanda och låt steka några minuter.
- Tillsätt tomater, vinäger och vin. Reducera, låt vinet nästa koka bort helt. Tillsätt kycklingbuljong så att det precis täcker. Låt koka upp. Täck med aluminiumfolie och sätt in i ugnen i 1,5-2 timmar.
- Salsa verde: Finhacka eller mixa bladgrönsakerna. Hacka kapris och ansjovis. Blanda med lite citronjuice och matolja till en lagom halvfast röra.
- Avsluta: När köttet är klart läggs de i en kastrull med några skopor sky. Låt koka ner med 1/3-del mängd.
- Polenta: Koka polenta enligt anvisning på paket. Riv parmesan. Vispa ner ett par matskedar smör och tillsätt parmesan.
- Servera: Lägg upp griskinderna på tallrik. Lägg en liten hög salsa på varje kind. Servera polenta och grönsakerna till.
Kockens kommentar
I filmen sätts rätten in i ugn 180°C och täcks över med aluminiumfolie så att skyn inte kokar bort. Alternativt ka rätten sättas in i ugn låg ugnsvärme (100-125°C) utan folie, men då måste man passa att det inte kokar torrt. Eller så bräserar man på låg värme på spisen under lock. Läs mer om griskind, klicka på ingrediens.Fler recept inom Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
Liknande recept som Bräserad griskind med polenta och salsa verde
-
Bräserad hel fläskkarré
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad bogbladsstek
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad griskind med polenta och salsa verde
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Gryta på skinka
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Gryta på skinka med palsternacka, äpple och kål
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Het och vild gryta med svenskt griskött
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Feijoada brasileira, klassisk brasiliansk svart böngryta
Tid: 1 tim (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Hochepot, Hodge-podge, hotchpotch, klassisk köttgryta med lite av varje
Tid: 45 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad fläskytterfilé (urbenad kotlett)
Tid: 1 tim 30 min (+ 10 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Carina Brydlings gryta
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling