Bräserad griskind med polenta och salsa verde

Foto: loveFOOD

Bräserad griskind med polenta och salsa verde

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Griskind, fläskkind

8.0 

st små

Smör+olja till stekning

2.0 

msk

Salt

 

 

 

Tillbehör:

 

Ingefära mald

1.0 

tsk

Kryddrub }

 

 

Honung

1.0 

msk

Tomater

4.0 

styck

Rödvinsvinäger

2.0 

msk

Vitt vin

2.0 

dl

Kycklingbuljong avfettad

5.0 

dl

el. vatten + konc. fond

 

 

Polentagryn

1.0 

dl

Smör

2.0 

msk

Parmesan nyriven

4.0 

dl

 

Salsa verde:

 

Persilja finhackad

3.0 

dl

Basilika finhackad

2.0 

dl

Mynta färskhackad

1.0 

dl

Kapris hackad

2.0 

msk

Ansjovisfilé konserv

2.0 

styck

Citronjuice

2.0 

tsk

Matolja

0.5 

dl

 

Kockskolan:

 

Så bryner man >

 

 

Om salsa verde >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 149

Kcal / portion: 857

GBR (GI) / port: 1

Recept: 3428 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 10%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 574 gram)

Ingredienser

Visa:

Griskind, fläskkind 8.0 st små 39%

Smör+olja till stekning 2.0 msk 6%

Salt 0%

 

Tillbehör:

Ingefära mald 1.0 tsk 0%

Kryddrub } 0%

Honung 1.0 msk 2%

Tomater 4.0 styck 2%

Rödvinsvinäger 2.0 msk 0%

Vitt vin 2.0 dl 4%

Kycklingbuljong avfettad 5.0 dl 1%

el. vatten + konc. fond 0%

Polentagryn 1.0 dl 8%

Smör 2.0 msk 6%

Parmesan nyriven 4.0 dl 20%

 

Salsa verde:

Persilja finhackad 3.0 dl 1%

Basilika finhackad 2.0 dl 0%

Mynta färskhackad 1.0 dl 0%

Kapris hackad 2.0 msk 0%

Ansjovisfilé konserv 2.0 styck 1%

Citronjuice 2.0 tsk 0%

Matolja 0.5 dl 12%

 

Kockskolan:

Så bryner man > Äts ej

Om salsa verde > Äts ej

Tillagning

Se film, klicka på "loveFOOD" under bilden.

  1. Sätt ugnen på 180°C (se kommentar).
  2. Ansa Skala och skiva lök och morot. Skär tomater i klyftor.
  3. Bryn kinderna på båda sidor i het panna med smör eller olja. Salta lätt. Lägg vid sidan.
  4. Bräsera: Bryn lök och morot en kort stund. Lägg tillbaka kinderna i pannan. Tillsätt mald ingefära, kryddmix enligt egen smak och honung. Blanda och låt steka några minuter.
  5. Tillsätt tomater, vinäger och vin. Reducera, låt vinet nästa koka bort helt. Tillsätt kycklingbuljong  så att det precis täcker. Låt koka upp. Täck med aluminiumfolie och sätt in i ugnen i 1,5-2 timmar.
  6. Salsa verde: Finhacka eller mixa bladgrön­sakerna. Hacka kapris och ansjovis. Blanda med lite citronjuice och matolja till en lagom halvfast röra.
  7. Avsluta: När köttet är klart läggs de i en kastrull med några skopor sky. Låt koka ner med 1/3-del mängd.
  8. Polenta: Koka polenta enligt anvisning på paket. Riv parmesan. Vispa ner ett par matskedar smör och tillsätt parmesan.
  9. Servera: Lägg upp griskinderna på tallrik. Lägg en liten hög salsa på varje kind. Servera polenta och grönsakerna till.

Kockens kommentar

I filmen sätts rätten in i ugn 180°C och täcks över med aluminiumfolie så att skyn inte kokar bort. Alternativt ka rätten sättas in i ugn låg ugnsvärme (100-125°C) utan folie, men då måste man passa att det inte kokar torrt. Eller så bräserar man på låg värme på spisen under lock. Läs mer om griskind, klicka på ingrediens.

Fler recept inom Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk

Liknande recept som Bräserad griskind med polenta och salsa verde