Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 148

Kcal / portion: 216

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1731 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 25%
Fett: 4%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Kotlettrad utan fettkappa 1.6 kilo 81%
Matolja till stekning 1.0 msk 7%
Blekselleri 2.0 stjälkar Äts ej
Morot 2.0 styck Äts ej
Vitt vin 1.0 dl 4%
Vatten 1.0 dl 0%
Citronjuice? 0%
Marinad:
Matolja 1.0 msk 7%
Oregano torkad 1.0 tsk 0%
Kummin mald 1.0 tsk 1%
Vitlökspulver 1.5 tsk 1%
Salt och peppar 2.0 tsk 0%
Kockskolan:
Så lagas kotlett > Äts ej
Så bryner man > Äts ej
Så deglaserar man > Äts ej
Om stekskysås > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 30 min + 10 tim )
Se film, klicka på "Joe Giuliani" under bilden.
- Marinera: Putsa köttet. Smörj in med matolja och krydda köttet. Packa in i folie och lägg kallt över natt. Marinering är inte nödvändigt.
- Dag 2: Skiva blekselleri och morot.
- Bryn kotletten runt om i het olja. Ta ur köttet och tillsätt lite vitt vin för att deglasera smakerna i botten av grytan någon minut under omrörning. Tillsätt selleri och morot. Rör om och låt fräsa ett tag. Tillsätt resten av vinet och vatten.
- Bräsera: Lägg tillbaka köttet i kastrullen, lägg på locket och låt sjuda i cirka 1 timme till kärntemperatur 63-70°C. Kan också ställas in i ugn 175°C. Akta så att det inte kokar torrt.
- Tillbehör tillagas under tiden enligt eget önskemål. Av skyn tillreder man en god sås.
Fler recept inom Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
Liknande recept som Bräserad fläskytterfilé (urbenad kotlett)
-
Bräserad hel fläskkarré
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad bogbladsstek
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad griskind med polenta och salsa verde
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Gryta på skinka
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Gryta på skinka med palsternacka, äpple och kål
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Het och vild gryta med svenskt griskött
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Feijoada brasileira, klassisk brasiliansk svart böngryta
Tid: 1 tim (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Hochepot, Hodge-podge, hotchpotch, klassisk köttgryta med lite av varje
Tid: 45 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad fläskytterfilé (urbenad kotlett)
Tid: 1 tim 30 min (+ 10 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Carina Brydlings gryta
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling