Bräserad fläskytterfilé (urbenad kotlett)

Foto: Joe Giuliani

Bräserad fläskytterfilé (urbenad kotlett)

Lägg till ingredienser

Portioner: 8

Kotlettrad utan fettkappa

1.6 

kilo

Matolja till stekning

1.0 

msk

Blekselleri

2.0 

stjälkar

Morot

2.0 

styck

Vitt vin

1.0 

dl

Vatten

1.0 

dl

Citronjuice?

 

 

 

Marinad:

 

Matolja

1.0 

msk

Oregano torkad

1.0 

tsk

Kummin mald

1.0 

tsk

Vitlökspulver

1.5 

tsk

Salt och peppar

2.0 

tsk

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas kotlett >

 

 

Så bryner man >

 

 

Så deglaserar man >

 

 

Om stekskysås >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 148

Kcal / portion: 216

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1731 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 25%

Fett: 4%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 147 gram)

Ingredienser

Visa:

Kotlettrad utan fettkappa 1.6 kilo 81%

Matolja till stekning 1.0 msk 7%

Blekselleri 2.0 stjälkar Äts ej

Morot 2.0 styck Äts ej

Vitt vin 1.0 dl 4%

Vatten 1.0 dl 0%

Citronjuice? 0%

 

Marinad:

Matolja 1.0 msk 7%

Oregano torkad 1.0 tsk 0%

Kummin mald 1.0 tsk 1%

Vitlökspulver 1.5 tsk 1%

Salt och peppar 2.0 tsk 0%

 

 

Kockskolan:

Så lagas kotlett > Äts ej

Så bryner man > Äts ej

Så deglaserar man > Äts ej

Om stekskysås > Äts ej

Tillagning (1 tim 30 min + 10 tim )

Se film, klicka på "Joe Giuliani" under bilden.

  1. Marinera: Putsa köttet. Smörj in med matolja och krydda köttet. Packa in i folie och lägg kallt över natt. Marinering är inte nödvändigt.
  2. Dag 2: Skiva blekselleri och morot.
  3. Bryn kotletten runt om i het olja. Ta ur köttet och tillsätt lite vitt vin för att deglasera smakerna i botten av grytan någon minut under omrörning. Tillsätt selleri och morot. Rör om och låt fräsa ett tag. Tillsätt resten av vinet och vatten.
  4. Bräsera: Lägg tillbaka köttet i kastrullen, lägg på locket och låt sjuda i cirka 1 timme till kärn­temperatur 63-70°C. Kan också ställas in i ugn 175°C. Akta så att det inte kokar torrt.
  5. Tillbehör tillagas under tiden enligt eget önskemål. Av skyn tillreder man en god sås.

Fler recept inom Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk

Liknande recept som Bräserad fläskytterfilé (urbenad kotlett)