Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 133

Kcal / portion: 671

GBR (GI) / port: 5
Recept: 5367 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 5%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Fläskkarré benfri 1.8 kilo 56%
Matolja till stekning 1.0 msk 2%
Gul lök 2.0 st små 1%
Morot 2.0 styck 1%
Blekselleri 2.0 stjälkar 0%
Vitlök 5.0 klyftor 1%
Tomatpasta konserv 1.0 msk 0%
Vetemjöl 3.0 msk 2%
Mörkt öl 33.0 cl 2%
Kycklingbuljong avfettad 3.0 dl 0%
Cidervinäger 1.0 msk 0%
Sojasås 1.0 msk 0%
Farinsocker 1.0 msk 1%
Tomater hela burk 300.0 gram 1%
Potatis 4.0 styck 5%
Lagerblad 1.0 blad 0%
Timjan 4.0 kvistar 0%
Tillbehör:
Pasta 400.0 gram 27%
Potatis 0%
Kockskolan:
Så lagas fläskkarré > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning
Se film, klicka på "Grub Ruffian" under bilden.
- Förbered: Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och dela morot i mindre bitar. Skiva blekselleri. Låt burktomaterna rinna av och skär i bitar. Skala och klyfta potatis.
- Sätt ugnen på 150°C.
- Bryn: Salta köttet lätt och bryn det väl runt om i het stor gryta med olja. Eventuell fettkappa bryns extra för att minska på fettmängden. Ta ur köttet och häll bort merparten av fettet.
- Tillsätt lök, selleri och morot. Låt fräsa på medelvärme i 3 minuter så att löken mjuknar. Tillsätt vitlök och låt fräsa i ytterligare 2 minuter utan att bränna. Rör om. Tillsätt tomatpasta och rör om i ytterligare 2 minuter. Strö över vetemjöl och rör om.
- Gryta: Tillsätt öl, gärna en smakrik ale. Rör om i botten och låt koka i 15 minuter, varvid vätskan kommer att tjockna något. Tillsätt buljong, soja, vinäger, socker, burktomater, lagerblad och timjan. Salta och peppra. Tillsätt potatis.
- Lägg i köttet. Koka upp. Lägg på lock och ställ in i ugnen i 3 timmar. Ta av locket och bräsera vidare i ugnen i cirka 1 timme för att koka ner spadet till fyllig konsistens.
- Tillbehör: Förbered under tiden tillbehör enligt eget önskemål, till exempel pasta. Alternativt dubbla mängden potatis i receptet. Nybakad baguette är också gott till.
Kockens kommentar
Fläskkarré är fettrikt och tål att långkokas utan att bli torrt. Läs mer > Så lagas fläskkarré.Fler recept inom Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
Liknande recept som Bräserad hel fläskkarré
-
Bräserad hel fläskkarré
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad bogbladsstek
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad griskind med polenta och salsa verde
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Gryta på skinka
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Gryta på skinka med palsternacka, äpple och kål
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Het och vild gryta med svenskt griskött
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Feijoada brasileira, klassisk brasiliansk svart böngryta
Tid: 1 tim (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Hochepot, Hodge-podge, hotchpotch, klassisk köttgryta med lite av varje
Tid: 45 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad fläskytterfilé (urbenad kotlett)
Tid: 1 tim 30 min (+ 10 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Carina Brydlings gryta
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling