Bräserad hel fläskkarré

Foto: Grub Ruffian

Bräserad hel fläskkarré

Lägg till ingredienser

Portioner: 8

Fläskkarré benfri

1.8 

kilo

Matolja till stekning

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Gul lök

2.0 

st små

Morot

2.0 

styck

Blekselleri

2.0 

stjälkar

Vitlök

5.0 

klyftor

Tomatpasta konserv

1.0 

msk

Vetemjöl

3.0 

msk

 

Mörkt öl

33.0 

cl

Kycklingbuljong avfettad

3.0 

dl

el. vatten + konc. fond

 

 

Cidervinäger

1.0 

msk

Sojasås

1.0 

msk

Farinsocker

1.0 

msk

Tomater hela burk

300.0 

gram

Potatis

4.0 

styck

Lagerblad

1.0 

blad

Timjan

4.0 

kvistar

 

Tillbehör:

 

Pasta

400.0 

gram

Potatis

 

 

Baguette, bagett

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas fläskkarré >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 133

Kcal / portion: 671

GBR (GI) / port: 5

Recept: 5367 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 5%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 506 gram)

Ingredienser

Visa:

Fläskkarré benfri 1.8 kilo 56%

Matolja till stekning 1.0 msk 2%

Salt och peppar 0%

 

Gul lök 2.0 st små 1%

Morot 2.0 styck 1%

Blekselleri 2.0 stjälkar 0%

Vitlök 5.0 klyftor 1%

Tomatpasta konserv 1.0 msk 0%

Vetemjöl 3.0 msk 2%

 

Mörkt öl 33.0 cl 2%

Kycklingbuljong avfettad 3.0 dl 0%

el. vatten + konc. fond 0%

Cidervinäger 1.0 msk 0%

Sojasås 1.0 msk 0%

Farinsocker 1.0 msk 1%

Tomater hela burk 300.0 gram 1%

Potatis 4.0 styck 5%

Lagerblad 1.0 blad 0%

Timjan 4.0 kvistar 0%

 

Tillbehör:

Pasta 400.0 gram 27%

Potatis 0%

Baguette, bagett 0%

 

Kockskolan:

Så lagas fläskkarré > Äts ej

Tillagning

Se film, klicka på "Grub Ruffian" under bilden.

  1. Förbered: Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och dela morot i mindre bitar. Skiva blekselleri. Låt burktomaterna rinna av och skär i bitar. Skala och klyfta potatis.
  2. Sätt ugnen på 150°C.
  3. Bryn: Salta köttet lätt och bryn det väl runt om i het stor gryta med olja. Eventuell fettkappa bryns extra för att minska på fettmängden. Ta ur köttet och häll bort merparten av fettet.
  4. Tillsätt lök, selleri och morot. Låt fräsa på medelvärme i 3 minuter så att löken mjuknar. Tillsätt vitlök och låt fräsa i ytterligare 2 minuter utan att bränna. Rör om. Tillsätt tomatpasta och rör om i ytterligare 2 minuter. Strö över vetemjöl och rör om.
  5. Gryta: Tillsätt öl, gärna en smakrik ale. Rör om i botten och låt koka i 15 minuter, varvid vätskan kommer att tjockna något. Tillsätt buljong, soja, vinäger, socker, burktomater, lagerblad och timjan. Salta och peppra. Tillsätt potatis.
  6. Lägg i köttet. Koka upp. Lägg på lock och ställ in i ugnen i 3 timmar. Ta av locket och bräsera vidare i ugnen i cirka 1 timme för att koka ner spadet till fyllig konsistens.
  7. Tillbehör: Förbered under tiden tillbehör enligt eget önskemål, till exempel pasta. Alternativt dubbla mängden potatis i receptet. Nybakad baguette är också gott till.

Kockens kommentar

Fläskkarré är fettrikt och tål att långkokas utan att bli torrt. Läs mer > Så lagas fläskkarré.

Fler recept inom Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk

Liknande recept som Bräserad hel fläskkarré