Carina Brydlings gryta
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 89
Kcal / portion: 560
GBR (GI) / port: 4
Recept: 2240 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 2%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Fläsklägg hel rimmad 2.0 styck 49%
Apelsin hel 1.0 styck 3%
Morot 2.0 styck 3%
Gul lök 4.0 styck 9%
Vitlök torkad 8.0 klyftor 3%
Timjan 2.0 msk 0%
Rosmarin 2.0 msk 0%
Grönpeppar torkad 2.0 msk 1%
Stjärnanis 2.0 styck 0%
Stekpåse 2.0 st stora %
Kålrot 1.0 styck 13%
Potatis 4.0 styck 12%
Rapsolja kallpressad 1.0 msk 5%
Kock: Carina Brydling
Uppdragsgivare: Svensk Raps
Tillagning (3 tim )
- Sätt ugnen på 150°C.
- Dela morot på längden. Klyfta lök. Krossa grönpeppar.
- Fördela lägg, morötter, vitlök och gul lök i stekpåsar. Strö på örter, kryddor, finrivet skal och juice av apelsin. Droppa på kallpressad rapsolja.
- Förslut påsarna och klipp ett litet hål i ena kanten. Lägg påsarna i en långpanna och ställ in i ugnen. Stek läggen i 2-3 timmar tills köttet är riktigt mört.
- Skala och tärna kålrot och potatis. Koka kålrot och potatis i lättsaltat vatten tills de blir mjuka. Häll av vattnet och låt ånga av.
- När köttet är färdigstekt, klipp upp påsarna och sila ner vätskan i en kastrull. Häll ner lite av den goda vätskan i potatis- och kålrotsblandningen. Blanda till rotmos.
- Ta bort svålen och skär upp köttet. Servera med senap.
Kockens kommentar
Tips: Sänk temperaturen till ca 110°C och stek fläsket längre tid vilket gör att du hinner med andra saker så länge, jobba, städa, träna m.m.Fler recept inom Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
Liknande recept som Carina Brydlings gryta
-
Bräserad hel fläskkarré
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad bogbladsstek
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad griskind med polenta och salsa verde
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Gryta på skinka
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Gryta på skinka med palsternacka, äpple och kål
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Het och vild gryta med svenskt griskött
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Feijoada brasileira, klassisk brasiliansk svart böngryta
Tid: 1 tim (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Hochepot, Hodge-podge, hotchpotch, klassisk köttgryta med lite av varje
Tid: 45 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad fläskytterfilé (urbenad kotlett)
Tid: 1 tim 30 min (+ 10 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Carina Brydlings gryta
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling