
Kalvgryta med aprikoser (GI-recept)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 142

Kcal / portion: 377

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1510 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 7%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kalvstek av ytterlår 600.0 gram 43%
Gul lök 1.0 styck 3%
Äpple utan skal 1.0 styck 4%
Mellangrädde 2.0 dl 34%
Kalvfond koncentrerad 1.0 msk 2%
Aprikoser torkade 12.0 styck 14%
Skapat av: Ulrika
Tillagning
- Skär kött i lagom stora grytbitar. Skala och hacka lök. Skär äpple i skivor.
- Hetta upp en stekpanna med smör. Bryn köttet tillsammans med löken i några minuter. Tillsätt grädde, kalvfond och aprikoser. Låt koka cirka 10 minuter.
- Smaka av med salt och peppar. Lägg i äppelskivorna precis innan servering. Servera med sallad eller kokta grönsaker.
Fler recept inom Kokt kalvkött, gryta
Liknande recept som Kalvgryta med aprikoser (GI-recept)
-
Dillkött av kalv i syrlig sås, kalvfrikassé
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalvlägg med rotmos
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ljus gryta på kalv med primörer
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ossobuco alla milanese, klassisk italiensk kalvlägg med saffransrisotto
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Blanquette de Veau ā Ancienne - klassisk (gammaldags) fransk kalvgryta
Tid: 45 min (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk lungmos och pölsa ā la Wretman
Tid: 3 tim (+ 10 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Tore Wretman
-
Hemlagad norrlandspölsa
Tid: 1 tim 30 min (+ 10 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tore Wretman
-
Hemlagad pölsa utan inälvor
Tid: 1 tim (+ 10 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad hel kalvlägg
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Borjupörkölt - ungersk kalvköttgryta med paprika
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan