Kalvgryta med aprikoser (GI-recept)

Kalvgryta med aprikoser (GI-recept)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kalvstek av ytterlår

600.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Äpple utan skal

1.0 

styck

Mellangrädde

2.0 

dl

Kalvfond koncentrerad

1.0 

msk

Aprikoser torkade

12.0 

styck

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 142

Kcal / portion: 377

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1510 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 7%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 266 gram)

Ingredienser

Visa:

Kalvstek av ytterlår 600.0 gram 43%

Gul lök 1.0 styck 3%

Äpple utan skal 1.0 styck 4%

Mellangrädde 2.0 dl 34%

Kalvfond koncentrerad 1.0 msk 2%

Aprikoser torkade 12.0 styck 14%

Salt och peppar 0%

Skapat av: Ulrika

Tillagning

  1. Skär kött i lagom stora grytbitar. Skala och hacka lök. Skär äpple i skivor.
  2. Hetta upp en stekpanna med smör. Bryn köttet tillsammans med löken i några minuter. Tillsätt grädde, kalvfond och aprikoser. Låt koka cirka 10 minuter.
  3. Smaka av med salt och peppar. Lägg i äppelskivorna precis innan servering. Servera med sallad eller kokta grönsaker.

Fler recept inom Kokt kalvkött, gryta

Liknande recept som Kalvgryta med aprikoser (GI-recept)