Ljus gryta på kalv med primörer

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ljus gryta på kalv med primörer

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Grytbitar kalv

800.0 

gram

Gul lök

2.0 

styck

Morot

1.0 

st stor

Gulbeta

4.0 

styck

Knippmorot

4.0 

styck

Kalvbuljong avfettad

1.5 

liter

el. kalvfond konc. + vatten

 

 

Grädde

2.0 

dl

Maizena ljus

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så långkokas kött >

 

 

Så skummar man >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 87

Kcal / portion: 540

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2159 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 5%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 618 gram)

Ingredienser

Visa:

Grytbitar kalv 800.0 gram 50%

Gul lök 2.0 styck Äts ej

Morot 1.0 st stor Äts ej

Gulbeta 4.0 styck 8%

Knippmorot 4.0 styck 3%

Kalvbuljong avfettad 1.5 liter 6%

el. kalvfond konc. + vatten Äts ej

Grädde 2.0 dl 33%

Maizena ljus 0%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Så långkokas kött > Äts ej

Så skummar man > Äts ej

Tillagning (3 tim )

  1. Lägg köttet i en stor kastrull. Spola med kallt vatten i cirka 5 minuter (detta kommer att göra grytan ljusare).
  2. Slå bort vattnet. Häll på buljong, se till att det täcker. Skala lök och morot. Lägg i grytan. Ställ grytan på spisen. Koka upp och skumma av. Ställ att puttra på svag värme i 1,5 - 2 timmar, tills köttet känns mört.
  3. Skala knippmorötter och gulbetor. Koka i lite lättsaltat vatten.
  4. Plocka upp lök och morot ur grytan. Slå i grädde. Koka ihop lite. Smaka av med salt och peppar. Red av lätt med maizena utrört i lite kallt vatten. Vänd i primörerna. Servera med nykokt färskpotatis.

Fler recept inom Kokt kalvkött, gryta

Liknande recept som Ljus gryta på kalv med primörer