Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 87
 
    
                Kcal / portion: 540
 
    
                GBR (GI) / port: 1
Recept: 2159 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 5%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Grytbitar kalv 800.0 gram 50%
Gul lök 2.0 styck Äts ej
Morot 1.0 st stor Äts ej
Gulbeta 4.0 styck 8%
Knippmorot 4.0 styck 3%
Kalvbuljong avfettad 1.5 liter 6%
el. kalvfond konc. + vatten Äts ej
Grädde 2.0 dl 33%
Maizena ljus 0%
Kockskolan:
Så långkokas kött > Äts ej
Så skummar man > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (3 tim )
- Lägg köttet i en stor kastrull. Spola med kallt vatten i cirka 5 minuter (detta kommer att göra grytan ljusare).
- Slå bort vattnet. Häll på buljong, se till att det täcker. Skala lök och morot. Lägg i grytan. Ställ grytan på spisen. Koka upp och skumma av. Ställ att puttra på svag värme i 1,5 - 2 timmar, tills köttet känns mört.
- Skala knippmorötter och gulbetor. Koka i lite lättsaltat vatten.
- Plocka upp lök och morot ur grytan. Slå i grädde. Koka ihop lite. Smaka av med salt och peppar. Red av lätt med maizena utrört i lite kallt vatten. Vänd i primörerna. Servera med nykokt färskpotatis.
Fler recept inom Kokt kalvkött, gryta
Liknande recept som Ljus gryta på kalv med primörer
- 
                
                    Dillkött av kalv i syrlig sås, kalvfrikasséTid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Kalvlägg med rotmosTid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Ljus gryta på kalv med primörerTid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Ossobuco alla milanese, klassisk italiensk kalvlägg med saffransrisottoTid: 2 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Blanquette de Veau ā Ancienne - klassisk (gammaldags) fransk kalvgrytaTid: 45 min (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Klassisk lungmos och pölsa ā la WretmanTid: 3 tim (+ 10 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Tore Wretman 
- 
                
                    Hemlagad norrlandspölsaTid: 1 tim 30 min (+ 10 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tore Wretman 
- 
                
                    Hemlagad pölsa utan inälvorTid: 1 tim (+ 10 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Bräserad hel kalvläggTid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Borjupörkölt - ungersk kalvköttgryta med paprikaTid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              