
Festfilé
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 176

Kcal / portion: 666

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2662 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 19%
Fett: 11%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Fläskfilé 1.0 kilo 38%
Kabanoss 4.0 styck 22%
Champinjoner 15.0 styck 3%
Mellangrädde 3.0 dl 29%
Buljongtärning 1.0 styck 0%
Sojasås 1.0 msk 0%
Grönpeppar torkad 10.0 korn 0%
Salt 0.5 tsk 0%
Skapat av: Matidag
Tillagning
- Ugn 225°C. Skär ölkorven i små bitar. Stek den på svag värme ca 2 minuter, häll över i ugnsfast form.
- Ansa och skär filén i små bitar, bryn den i omgångar tills den fått fin färg. Peppra ev med svartpeppar samt salta. Häll över korven.
- Skär svampen i små klyftor och stek den tills den är klar. Häll över korv och filé.
- Häll i grädden i stekpannan, smula ner buljongen, häll i soya. Rör om och låt koka upp. Stöt grönpepparn och krydda med försiktighet. Salta. Häll såsen över kött, korv och svamp. Lägg lite riven ost uppepå och ställ in det i ugnen i ca 20-30 minuter.
- Servera pressad potatis el. ris till, samt en god sallad.
Fler recept inom Fläskfile i ugn
Liknande recept som Festfilé
-
Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fläskfilé med svartrot och äpple
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Yoghurtmarinerad fläskfilé med bakad sötpotatis och vitlökssmör
Tid: 45 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fläskfilé med vitlökssmör och råstekt potatis
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Färserad fläskytterfilé med bakade äpplen
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fläskfilé med aubergine och tomatsalsa
Tid: 30 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chèvregratinerad fläskfilé med äpple
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Parmainlindad fläskfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Helstekt fläskfilé med katrinplommonsås
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Baconinlindad fläskfilé med svarta bönor och gorgonzola
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan