Kassler på potatisbädd

Kassler på potatisbädd

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Potatis

10.0 

styck

Purjolök

1.0 

st liten

Salt

0.5 

tsk

Svartpeppar

1.0 

krm

Mellangrädde

2.5 

dl

Kassler

500.0 

gram

Ost

250.0 

gram

Paprikapulver

2.0 

tsk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 167

Kcal / portion: 702

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2810 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 9%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 420 gram)

Ingredienser

Visa:

Potatis 10.0 styck 24%

Purjolök 1.0 st liten 1%

Salt 0.5 tsk 0%

Svartpeppar 1.0 krm 0%

Mellangrädde 2.5 dl 23%

Kassler 500.0 gram 19%

Ost 250.0 gram 32%

Paprikapulver 2.0 tsk 1%

Skapat av: Matidag

Tillagning

  1. Ugn 225°C. Skala och skiva potatis. Strimla purjolök. Skiva kassler.
  2. Lägg potatis och purjolök i en smord ugnssäker form, salta och peppra mellan varven. Häll på grädde och sätt in formen i ugnen ca 30 minuter.
  3. Ta ut gratängen och lägg på kasslerskivorna. Täck dem med ost och gratinera färdigt i ca 15 minuter till. Strö över paprikapulver.
  4. Servera med kokt potatis eller ris och sallad.

Fler recept inom Kassler

Liknande recept som Kassler på potatisbädd